Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Спортни новини arrow Гладиаторите от Нови Искър
Гладиаторите от Нови Искър
18 март 2011 в 21:11

 Близнаците Румен и Росен Димитрови.
Росен Димитров е европейски шампион по самбо, носител на световна купа по джудо, един път европейски шампион по бойно самбо, два пъти световен по бойно самбо и вице световен шампион по бойно самбо. Най-ярък спомен от битките му оставя 2007 г., когато извоюва световната титла на шампионат в Прага, елиминирайки монголец, безспорен фаворит за купата. В ММА има 21 победи и 2 загуби. Брат му Румен е два пъти европейски шампион по бойно самбо, един път световен шампион в същия спорт. Втори на игрите в Пекин в неолимпийските спортове. В ММА е без загуба.

Близнаците са любимците на арената на бойните спортове. Широките им усмивки, благият им нрав и позитивното им отношение съжителстват изключително мирно със спортния хъс, дори агресията на ринга.

Росен и Румен са изключително дисциплинирани, но са убедени, че не принасят в жертва на спорта нищо от живота си.

В залата на стадион "Локомотив" са от 1995 г., когато започват да тренират бойно самбо и джудо при легендата Ангел Върбанов. За първи път излизат на ММА арената през 2005 г., когато се организират първите двубои у нас.

Когато Росен получил предложението, известно време се колебаел, дотогава бил спортист, играещ по ясни правила, но рискувал и приел провокацията.

"Не ми се биеше, но не ме беше страх. Има адреналин, повече отколкото в друг боен спорт. А и тук не просто се бориш, а водиш битка. Трябва да бъдеш добър стратег", категоричен е той.

Месец след дебюта на Росен през 2005 г., Румен също решава да опита шанса си. И той като брат си безапелационно елиминира противниците си.

Макар ММА битките да са най-атрактивното бойно шоу и в световен мащаб да представляват мощна индустрия, особено в Америка и Япония, тук все още е рано да се говори за бизнес. По света се бият за стотици хиляди, дори милиони. На този спорт се залага страшно много и  желанието на световната федерация по ММА е да го направи по-популярен  дори от професионалния бокс.

Румен и Росен дори и сега, когато са на върха на славата си, не могат да се определят като богати.

"Договорите са за всяка гала. Ако си съгласен с условията, приемаш. В началото не мислихме, че можем да изкарваме пари от този спорт, но не се оплакваме", заявява днес Румен Димитров.

Двамата са на под 28 години и се надяват да могат да печелят титли поне докато навършат 42 години - това е възрастовата граница, до която могат да се бият.

Само преди броени дни Румен регистрира поредната си победа срещу един такъв легендарен боец и любимец на Барак Обама –  38-годишният ветеран Шони Картър.

Освен че тренират заедно, близнаците живеят заедно. Имат къща в Нови Искър. Никой от родителите им не е спортист, но пък двамата винаги са искали да се състезават.

Тренировъчният им режим е много тежък, но намират време за любимите си жени, макар да им се случва да излизат по нощни заведения, не обичат гуляите. Вероятно и заради това никога не им се е налагало да решават спорове с юмруци.

"Не се бием в живота, но отстояваме интересите си. Всеки умен човек, би решил споровете по този начин, а не в бой. Един достоен спортист, и най-вече достоен човек, не би позволил името му да бъде петнено. Безпаричието  кара обаче мнозина да правят компромиси. Да, ние също сме работили като охрана при частни лица, но един спортист трябва да прецени какво точно иска – да бъде пазач или да се развива. Той трябва да става с мисълта че е спортист, а не всичко останало", казват гладиаторите от Нови Искър.

Мечтите им са съвсем нормални – да са здрави, да имат семейства и да реализират идеята си – обучение на деца и млади таланти във всички видове самозащита без оръжие.

Александър Попов
http://www.dnes.bg/

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 69 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter