Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Спортни новини arrow Гладиаторите от Нови Искър
Гладиаторите от Нови Искър
18 март 2011 в 21:11

 Близнаците Румен и Росен Димитрови.
Росен Димитров е европейски шампион по самбо, носител на световна купа по джудо, един път европейски шампион по бойно самбо, два пъти световен по бойно самбо и вице световен шампион по бойно самбо. Най-ярък спомен от битките му оставя 2007 г., когато извоюва световната титла на шампионат в Прага, елиминирайки монголец, безспорен фаворит за купата. В ММА има 21 победи и 2 загуби. Брат му Румен е два пъти европейски шампион по бойно самбо, един път световен шампион в същия спорт. Втори на игрите в Пекин в неолимпийските спортове. В ММА е без загуба.

Близнаците са любимците на арената на бойните спортове. Широките им усмивки, благият им нрав и позитивното им отношение съжителстват изключително мирно със спортния хъс, дори агресията на ринга.

Росен и Румен са изключително дисциплинирани, но са убедени, че не принасят в жертва на спорта нищо от живота си.

В залата на стадион "Локомотив" са от 1995 г., когато започват да тренират бойно самбо и джудо при легендата Ангел Върбанов. За първи път излизат на ММА арената през 2005 г., когато се организират първите двубои у нас.

Когато Росен получил предложението, известно време се колебаел, дотогава бил спортист, играещ по ясни правила, но рискувал и приел провокацията.

"Не ми се биеше, но не ме беше страх. Има адреналин, повече отколкото в друг боен спорт. А и тук не просто се бориш, а водиш битка. Трябва да бъдеш добър стратег", категоричен е той.

Месец след дебюта на Росен през 2005 г., Румен също решава да опита шанса си. И той като брат си безапелационно елиминира противниците си.

Макар ММА битките да са най-атрактивното бойно шоу и в световен мащаб да представляват мощна индустрия, особено в Америка и Япония, тук все още е рано да се говори за бизнес. По света се бият за стотици хиляди, дори милиони. На този спорт се залага страшно много и  желанието на световната федерация по ММА е да го направи по-популярен  дори от професионалния бокс.

Румен и Росен дори и сега, когато са на върха на славата си, не могат да се определят като богати.

"Договорите са за всяка гала. Ако си съгласен с условията, приемаш. В началото не мислихме, че можем да изкарваме пари от този спорт, но не се оплакваме", заявява днес Румен Димитров.

Двамата са на под 28 години и се надяват да могат да печелят титли поне докато навършат 42 години - това е възрастовата граница, до която могат да се бият.

Само преди броени дни Румен регистрира поредната си победа срещу един такъв легендарен боец и любимец на Барак Обама –  38-годишният ветеран Шони Картър.

Освен че тренират заедно, близнаците живеят заедно. Имат къща в Нови Искър. Никой от родителите им не е спортист, но пък двамата винаги са искали да се състезават.

Тренировъчният им режим е много тежък, но намират време за любимите си жени, макар да им се случва да излизат по нощни заведения, не обичат гуляите. Вероятно и заради това никога не им се е налагало да решават спорове с юмруци.

"Не се бием в живота, но отстояваме интересите си. Всеки умен човек, би решил споровете по този начин, а не в бой. Един достоен спортист, и най-вече достоен човек, не би позволил името му да бъде петнено. Безпаричието  кара обаче мнозина да правят компромиси. Да, ние също сме работили като охрана при частни лица, но един спортист трябва да прецени какво точно иска – да бъде пазач или да се развива. Той трябва да става с мисълта че е спортист, а не всичко останало", казват гладиаторите от Нови Искър.

Мечтите им са съвсем нормални – да са здрави, да имат семейства и да реализират идеята си – обучение на деца и млади таланти във всички видове самозащита без оръжие.

Александър Попов
http://www.dnes.bg/

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 74 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter