Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от района arrow Поставен е уред за измерване на радиационния фон в Нови Искър
Поставен е уред за измерване на радиационния фон в Нови Искър
21 февруари 2011 в 12:58

Район „Нови Искър” е един от седемте района на Столична община, които се сдобиха с уред за измерване на радиационния фон. Той се намира на сградата на администрацията на улица „Искърско дефиле” 123. Това стана факт със заповед на зам.-кмета на СО Иван Сотиров и е част от проект за изграждане на „Автоматизирана информационна система за радиационен мониторинг”.

Тя ще включва пет крайградски района на столицата, какъвто е и „Нови Искър” или общо седем точки в рамките на Столична община. Системата е автоматична и постоянно ще предава през интернет до централата на Дирекция „УОМП, защита при бедствия и ПБ” на улица Бенковска и централата на Гражданска защита.

Монтирането на подобна система за мониторинг на радиацията ще спомогне за незабавното взимане на мерки в случай на извънредна ситуация. Навременната и постоянна информация, която постъпва, спомага за контрола и превантивността при спешни случаи. За радост на жителите на район „Нови Искър” откакто уредът е поставен на сградата на районната администрация той не е отчел завишаване на радиационните нива.

Г.А.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 44 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter