Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow "Надин АД" рециклира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване
"Надин АД" рециклира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване
29 юни 2010 в 08:34

В централната база на "Надин АД" в кв. Славовци бе открит и пуснат в експлоатация напълно автоматизиран и оборудван с немска техника цех за рециклиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване
Изпълнител на проекта е немската компания Adelmann GmbH.

Според изпълнителния директор на компанията инвеститорала проекта „Надин"АД - Радослав Босилков, заводът е едно от най-модерните съоръжения в Европа. Той може сам да произвежда енергията, която му е необходима да работи. Над 150 души ще обслужват производствените мощности. От компанията вече преговарят с няколко държави за преработка и на техни електронни отпадъци.

Съоръженията в завода са пригодени за рециклиране на хладилници, кинескопи, малки електронни отпадъци, флуоресцентни лампи,. Специален дестилатор ще извлича  живака от остарялото оборудване. nadinИнсталацията позволява преработката на големи домакински уреди, като хладилници и перални машини, компютри, медицински апаратура и др. В края на процеса ще се получават желязо, цветни и благородни метали и пластмаси с голяма чистота, което дава по висока цена на изходните продукти и гарантира по бърза възвращаемост на направените капиталовложения.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 98 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter