Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Увеличение на глобите за превишена скорост
Увеличение на глобите за превишена скорост
21 април 2010 в 09:07

За всеки 5 км/ч над разрешената скорост, КАТ глобява с 50 лева

Увеличение на глобите за превишена скорост с по 50 лева на всеки 5 км/ч над нормата е едно от предложенията за изменения в Закона за движение по пътищата, съобщи зам.-директорът на „Охранителна полиция" комисар Алекси Стратиев.

Глобите у нас за превишена скорост все още са много ниски в сравнение с други държави от Европейския съюз, отбеляза Стратиев. Затова и едно от предложенията за изменение в Закона за движение по пътищата е прогресивното им нарастване. Комисар Стратиев уточни, че според сегашните разпоредби глобата при превишение на скоростта с над 50 км/ч спрямо допустимото е твърда, независимо дали нарушението е със 60, 80 или 100 км/ч. Предложението, направено сега, е на всеки 5 км/ч над нормите за ограничение на скоростта в пътния участък, глобата да се завишава с 50 лева.

Близо 400 камери от новия вид са необходими на КАТ, за да може да бъде оказван пълен контрол по пътищата в страната, отбеляза Алекси Стратиев. Към момента има монтирани само 15, уточни той. И въпреки малката бройка, Стратиев призна, че в КАТ срещат трудности с обработката на данните от радарите. За да могат фишовете от тях да пристигат направо при нарушителите обаче е нужна промяна в закона.

До дни се очаква още КАТ ще предаде на Агенцията за държавни вземания данните на десетки хиляди хора, които не са платили глобите си. Според комисар Алекси Стратиев това ще попречи и на нормалното издаване на новите им шофьорски книжки. Според думите му е възможно дори, хората с неплатени глоби към КАТ, да не могат да кандидатстват и за кредит.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 33 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter