Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Започва кампанията “Купи и дари” за Великден
Започва кампанията “Купи и дари” за Великден
25 март 2010 в 16:48

No ImageОт  утре - 26-ти март, започва 4-та поред  благотворителна акция “Купи и дари”, организирана от неправителствената формация на младите лидери Ротаракт към българския Ротари клуб. Кампанията на младите ротарианци се провежда в навечерието на големия християнски празник Великден и ще продължи една седмица (до 1-ви април) в четирите най- големи български града.

В рамките на тази благотворителна седмица  младите хора от Ротаракт  ще реализират замисъла си в градовете София, Пловдив, Варна и Русе с партньорската подкрепа на веригите магазини “Пикадили”, “Кауфланд”, “Сани”, “Хит” и  “Елемаг”.

Всеки един от нас може да даде скромния си принос за успеха на това благотворително начинание, като закупи хранителни продукти от споменатите търговски обекти за децата и разнообрази празничното им меню. Закупените продукти ще могат да бъдат оставени в количките с надпис “Купи и Дари” в следкасовата зона на магазините. Препоръчителните хранителни продукти за децата са различни пресни зеленчуци и плодове, сушени плодове,

макарони, юфка, лютеница, пастети, солети и соленки, натурални сокове, шоколад, бисквити, вафли, кроасани, консервирани храни, варива, ядки, компоти.

 

Събраните продукти ще бъдат сортирани, обособени и преразпределени сред домове за деца, които не познават семейното празнуване на Великден, на територията на цялата страна, които Ротари подпомага през цялата година.

Резултатите от кампанията”Купи и дари” ще бъдат публично оповестени на сайта на кампанията www.kupiidari.com, като на него могат да се видят и свидетелствата за даренията, разпределени по домовете до момента.

 

А ето и графика на акцията “Купи и дари” по градове, обекти и дни:

София, супермаркет “Пикадили - Сити Център”, “Хит Младост”, “Елемаг Лозенец”, на 26, 27 и 28 март 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, а в събота от 12.00 часа;

Варна, супермаркет “Пикадили Център” и “Пикадили Младост”:  25, 26 и 27 март, от 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, в събота от 11.00 часа;

Пловдив, хипермаркет “Сани Гранд” и “Сани Тракия”, на 31 март и 1 април, от 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, а в събота от 11.00 часа;

Русе, xипермаркет “Кауфланд”, 26 и 27 март, от 17:00-19:00 часа в делнични дни, а в събота от 11.00 часа.

                                                   

Както е известно, Ротаракт е младежката организация на „Ротари Интернешънъл”, създаден през 1905 г. от Пол Харис в Чикаго, САЩ. Днес това е най-голямата неправителствена организация в света. Нейна заслуга са такива мащабни проекти като създаването на ЮНЕСКО и световната програма "Лекари без граници". Ротари обединява днес над 1,5 млн. души с изявени лидерски качества и професионалисти в различни области. Целта на организацията е приятелството и личните контакти да бъдат поставени в служба на обществото.

 

Валентин Тодоров

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 39 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter