Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Започва кампанията “Купи и дари” за Великден
Започва кампанията “Купи и дари” за Великден
25 март 2010 в 16:48

No ImageОт  утре - 26-ти март, започва 4-та поред  благотворителна акция “Купи и дари”, организирана от неправителствената формация на младите лидери Ротаракт към българския Ротари клуб. Кампанията на младите ротарианци се провежда в навечерието на големия християнски празник Великден и ще продължи една седмица (до 1-ви април) в четирите най- големи български града.

В рамките на тази благотворителна седмица  младите хора от Ротаракт  ще реализират замисъла си в градовете София, Пловдив, Варна и Русе с партньорската подкрепа на веригите магазини “Пикадили”, “Кауфланд”, “Сани”, “Хит” и  “Елемаг”.

Всеки един от нас може да даде скромния си принос за успеха на това благотворително начинание, като закупи хранителни продукти от споменатите търговски обекти за децата и разнообрази празничното им меню. Закупените продукти ще могат да бъдат оставени в количките с надпис “Купи и Дари” в следкасовата зона на магазините. Препоръчителните хранителни продукти за децата са различни пресни зеленчуци и плодове, сушени плодове,

макарони, юфка, лютеница, пастети, солети и соленки, натурални сокове, шоколад, бисквити, вафли, кроасани, консервирани храни, варива, ядки, компоти.

 

Събраните продукти ще бъдат сортирани, обособени и преразпределени сред домове за деца, които не познават семейното празнуване на Великден, на територията на цялата страна, които Ротари подпомага през цялата година.

Резултатите от кампанията”Купи и дари” ще бъдат публично оповестени на сайта на кампанията www.kupiidari.com, като на него могат да се видят и свидетелствата за даренията, разпределени по домовете до момента.

 

А ето и графика на акцията “Купи и дари” по градове, обекти и дни:

София, супермаркет “Пикадили - Сити Център”, “Хит Младост”, “Елемаг Лозенец”, на 26, 27 и 28 март 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, а в събота от 12.00 часа;

Варна, супермаркет “Пикадили Център” и “Пикадили Младост”:  25, 26 и 27 март, от 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, в събота от 11.00 часа;

Пловдив, хипермаркет “Сани Гранд” и “Сани Тракия”, на 31 март и 1 април, от 17:00 - 20:00 часа в делнични дни, а в събота от 11.00 часа;

Русе, xипермаркет “Кауфланд”, 26 и 27 март, от 17:00-19:00 часа в делнични дни, а в събота от 11.00 часа.

                                                   

Както е известно, Ротаракт е младежката организация на „Ротари Интернешънъл”, създаден през 1905 г. от Пол Харис в Чикаго, САЩ. Днес това е най-голямата неправителствена организация в света. Нейна заслуга са такива мащабни проекти като създаването на ЮНЕСКО и световната програма "Лекари без граници". Ротари обединява днес над 1,5 млн. души с изявени лидерски качества и професионалисти в различни области. Целта на организацията е приятелството и личните контакти да бъдат поставени в служба на обществото.

 

Валентин Тодоров

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 30 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter