Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Проверяваме здравните си вноски и по телефона
Проверяваме здравните си вноски и по телефона
17 март 2010 в 18:24

No ImageОт днес - 17-ти  март 2010 г., всеки един български гражданин, може безплатно да провери здравноосигурителния си статус на цената на 1 градски разговор от цялата страна на телефон 0700 18 700, съобщиха днес от  Националната агенция за приходите (НАП). Услугата изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона от който се обаждате.

Компютърната система извършва справка в реално време и ви съобщава по телефона дали имате непрекъснати здравни права или не. Освен това, чрез тази телефонна услуга на НАП получавате и данни за всички месеци и години, за които не сте си платили здравните вноски. Справката за здравен статус по телефона работи 24 часа на ден, 7 дни в седмицата

 

Проверката става, като първо наберете телефона на информационния център на НАП 0700 18 700. След това се избира категорията "Осигуряване" от главното меню, следва избор на услугата "Справка за здравен статус", след което трябва да въведете своя единен граждански номер.

 

Информационният център на НАП дава отговори и на въпроси за деклариране и плащане на данъци и осигуровки. На телефон 0700 18 700 гражданите могат да получат съвет как да платят здравните си вноски и да възстановят загубените си права. Цената на обаждането е 1 градски разговор за обаждащите се от стационарен телефон или по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор.

 

"Направихме тази услуга, за да облекчим клиентите на НАП. Вече не е необходимо те да посещават НАП, за да проверят здравния си статус. Не им трябва интернет или компютър за да получат тази информация, а могат бързо и удобно да направят справката по телефона", каза при пускането на новата услуга изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 41 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter