Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow И районните кметове искат достъп до еврофондовете
И районните кметове искат достъп до еврофондовете
9 март 2010 в 17:07

No ImageРайонните кметове на София, Пловдив и Варна да разполагат със собствен бюджет и да могат да кандидатстват директно по оперативните програми на ЕС. Около тези искания са се обединили районните кметове на трите наши най-големи града на работна среща, провела се в края на миналата седмица, съобщиха за www.noviiskar.org от Столична община.

Районните кметове са подготвили проекти за законови промени, които да осигурят по-добрата работа не само на районите, но и на отделните общини. На срещата им е станало ясно, че районните кметове познават проблемите в своите райони, но не им достигат финансови, кадрови и технически ресурси, за да ги решават.

 

На срещата е било предложено и към районните администрации да работят обществени съвети, които да помагат с идеи и също да следят работата на администрацията. Такъв съвет първи в страната създаде преди 1 година кметът на варненския район „Владиславово" Добромир Джиков. Той пръв поиска и районните кметства да могат да усвояват пари по европейските оперативни програми.

   

Районните кметове от София, Пловдив и Варна са категорично против намерението на управляващите, от следващия мандат те да бъдат назначавани, а не пряко избирани от населението.  Кметовете на райони са взели решение най-после да учредят Асоциация на районните кметове в България, чийто проектоустав ще бъде готов до няколко седмици.

 Активно участие в работната среща на районните кметове от страната взе и кметът на столичния район “Нови Искър” инж. Валентин Котов.

 

Валентин Тодоров

   


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 94 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter