Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Връщат стария маршрут на автобус №26 от месец април
Връщат стария маршрут на автобус №26 от месец април
25 февруари 2010 в 16:48

No ImageВероятно известно разочарование ще предизвика сред  жителите на гр. Нови Искър решението на транспортната комисия в Столичен общински съвет (СОС), от началото на месец април т.г. да бъде спряно продължението на маршрута на автобус №26, който се движи в момента от кв.”Курило до Централна жп гара.

“Съгласно решение на Постоянната комисия по транспорт и транспортна инфраструктура при СОС от 21.10.2009 г. и заповед от Столична община, ще бъде отменено продължението на маршрута на автобусна линия №26 до Централна жп гара с пускането на трамвайното движение през транспортен подлез “Надежда”, което трябва да стане през първата половина на месец април т.г.”,  заяви специално за интернет сайта www.noviiskar.org, зам.-шефът на “Център за градска мобилност” ЕООД и ръководител направление “Експлоатация” в компанията инж. Антон Деспотов.


Така стотици жители на Нови Искър, които ползваха удобната транспортна услуга на този автобус и правеха връзка със софийската гара директно, ще трябва отново, ако искат да пътуват до гаровия район, да плащат за повече билети и да се качват на автобуси 26 и 27 до автостанция “Илиянци”, а оттам да се прекачват на трамвай № 12, който от средата на м. април ще се движи през транспортен подлез “Надежда”
(ще спира на трамвайна спирка “V-та градска болница) и оттам ще продължава към Централна гара и по маршрута си по бул. “Христо Ботев”.


Г-н Деспотов допълни още, че преминаването на трамвайните мотриси през подлеза по никакъв начин няма да пречи на изграждането на метрото в този участък и от
2-ри април т.г.  огромната (тежаща 1600 тона), специално проектирана за софийското метро, немска машина “ТРМ” започва да копае метротунела от пътен възел”Надежда” до пресечката на бул.”Патриарх Евтимий” и бул.”Витоша”.

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 78 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter