Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Френски сателит откри "супер-Земя"
Френски сателит откри "супер-Земя"
4 февруари 2009 в 21:56
Френският изследователски сателит "Корот" е открил планета, близка по размерите си до Земята, съобщиха френски и европейски учени на симпозиум в Париж, посветен на
Френският изследователски сателит "Корот" е открил планета, близка по размерите си до Земята, съобщиха френски и европейски учени на симпозиум в Париж, посветен на анализа на научните данни получени от френския сателит.

"Корот" е снабден с мощен телескоп и е изстрелян преди две години. Той търси планети извън Слънчевата система. Откритата планета е разположена на разстояние от 400 светлинни години от Земята. Тя е най-малката от всички открити екзопланети, само два пъти надхвърля по своя диаметър нашата Земя и се отнася към категорията на планетите от клас "супер-Земя". Планетата ще носи името "Корот Exo-7b", предаде ИТАР-ТАСС.

Тя се намира близо до своята звезда, съобщиха учените. "Корот Exo-7b" обикаля своята звезда за 20 часа. Температурата на повърхността на планетата е от плюс 1000 до 1500 градуса по Целзий. Учените смятат, че ако тя е скалиста планета, то при такава температура трябва да е покрита с лава. Ако е изградена от вода и скалист грунт, тогава спокойно можем да я причислим към категорията "планета-сауна", заяви френският астроном Даниел Руан.Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 78 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter