Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Световни новини arrow Френски сателит откри "супер-Земя"
Френски сателит откри "супер-Земя"
4 февруари 2009 в 21:56
Френският изследователски сателит "Корот" е открил планета, близка по размерите си до Земята, съобщиха френски и европейски учени на симпозиум в Париж, посветен на
Френският изследователски сателит "Корот" е открил планета, близка по размерите си до Земята, съобщиха френски и европейски учени на симпозиум в Париж, посветен на анализа на научните данни получени от френския сателит.

"Корот" е снабден с мощен телескоп и е изстрелян преди две години. Той търси планети извън Слънчевата система. Откритата планета е разположена на разстояние от 400 светлинни години от Земята. Тя е най-малката от всички открити екзопланети, само два пъти надхвърля по своя диаметър нашата Земя и се отнася към категорията на планетите от клас "супер-Земя". Планетата ще носи името "Корот Exo-7b", предаде ИТАР-ТАСС.

Тя се намира близо до своята звезда, съобщиха учените. "Корот Exo-7b" обикаля своята звезда за 20 часа. Температурата на повърхността на планетата е от плюс 1000 до 1500 градуса по Целзий. Учените смятат, че ако тя е скалиста планета, то при такава температура трябва да е покрита с лава. Ако е изградена от вода и скалист грунт, тогава спокойно можем да я причислим към категорията "планета-сауна", заяви френският астроном Даниел Руан.Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 36 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter