Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Техника arrow Нямам приятели, имам компютър
Нямам приятели, имам компютър
5 февруари 2010 в 17:52

Хората, пристрастени към световната мрежа, са далеч по-податливи на депресивни състояния в сравнение с тези, които не се задържат прекалено дълго в интернет.

Изследване на британски психолози сред хора на възраст между 16 и 51 години показва, че рисковата група (което все пак е нисък процент от 1,2%) е с пет пъти по-високи резултати по отношение на влошено нервно състояние.

Средният резултат на зависимите е от умерени до опасни нива на депресия. Тази група от хора прекарва времето си предимно в секссайтове, онлайн залагания или социални мрежи.

Загубата на контрол върху продължителността на престоя в интернет в повечето случаи нанася сериозни щети върху всекидневието в реалния живот, коментират специалисти.

Лекарите обаче все още не са в състояние да дадат категорично мнение кое идва първо – депресията или зависимостта от интернет. Двете са тясно свързани, но на въпроса „депресираните хора прибягват до интернет или интернет предизвиква депресия?”, няма конкретен отговор.

Според д-р Вон Бел от Института по психиатрия в Лондон уебпространството просто разширява спектъра на „отдушници” за страдащите от психическо разстройство.

„Голяма част от депресираните хора се изключват от живия живот чрез интернет, но не са малко тези, които го правят чрез гледане на телевизия, четене на книги или шопинг. Не можем да кажем със сигурност, че интернет сам по себе си е проблемът”, обяснява д-р Бел.    

Експерти отчитат факта, че социалната активност лице в лице е сред основните фактори, които поддържат човека в добро психическо състояние.

В тази връзка драстичното заместване на взаимоотношенията от този вид с виртуалния контакт в интернет може да окаже силно негативно влияние, счита Софи Корлет от благотворителната организация за психично здраве Минд.

Без да откриват топлата вода, експертите съветват да се търси баланс и интернет комуникирането да бъде в нужните граници, за да не остане в даден момент единствено. Къде е границата, всеки трябва да реши сам за себе си.

Ако не може, най-добре да потърси помощта на компетентни специалисти. Защото, както показват редица изследвания в последните години, интернет зависимостта не е безвредна.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 42 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter