Home arrow Новини arrow Световни новини arrow MySpace изхвърлил 90 000 регистрирани секс престъпници
MySpace изхвърлил 90 000 регистрирани секс престъпници
4 февруари 2009 в 21:45

 

 

MySpace разкри, че е изхвърлил 90 000 регистрирани секс престъпници от популярната територия на сайта за социални контакти, предаде Франс прес. Главните прокурори в няколко американски щата се възползваха от оповестяването на тази информация, заявявайки,  . . .

 

 

MySpace разкри, че е изхвърлил 90 000 регистрирани секс престъпници от популярната територия на сайта за социални контакти, предаде Франс прес. Главните прокурори в няколко американски щата се възползваха от оповестяването на тази информация, заявявайки, че призовка е принудила притежаваният от „Нюз Корп“ MySpace да им съобщи за сексуални хищници, открити в социалната мрежа.

 

Прокурорът на Кънектикът Ричард Блументал заяви, че неговият офис очаква отговор на подобна съдебна заповед, изпратена на съперничещия уебсайт, Facebook. Преди около две години MySpace започна да използва специализиран софтуер за засичане на потребители с присъди за сексуални престъпления и да ги изхвърля от сайта. Неговите създатели твърдят, че са първата и единствена мрежа за социални контакти, която използва модерната технология, творение на компанията „Сентинел“, за да открие и да изтрие регистрирани секс престъпници.

 

„MySpace сме горди с лидерската си позиция и се надяваме Facebook да последва примера ни в осигуряване на членовете си със същите защити“, се посочва в изявление на сайта. Той съобщава за 10% скок в потребителите си годишно и 36% спад при регистрираните за секс престъпления, които се опитват да създават профили в него.

 

Американските закони изскват подобни нарушители да регистрират имената си, адресите, татуировките и друга идентифицираща информация в законодателната база от данни. Над 20 щата в САЩ съхраняват база от данни за имейл адресите на подобни престъпници, за да помогнат по този начин да стане ясно дали те се опитват да посещават сайтове или интернет форуми, популярни сред деца.

 

Бившият президент Джордж Буш през ноември подписа закон за изграждане на национална база от електронни пощенски адреси и имена на използващи системата за изпращане на съобщения в мрежата на осъдени за секс престъпления с цел проследяването им онлайн. В САЩ са регистрирани над 600 000 подобни престъпници и целта на тази база данни е да следят поведението им и при нужда да осуетяват извършването на нови престъпления от тяхна страна, допълва БГНЕС.

Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 75 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter