Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Откриха първата детска сумо школа у нас
Откриха първата детска сумо школа у нас
29 януари 2010 в 06:00

Вчера в 172 ОУ “Христо Ботев” в кв.”Гниляне” в гр. Нови Искър бе открита първата у нас сумо школа за деца. Събитието се превърна в истински празник на този спорт в града, северно от София. Церемонията по откриването на школата бе уважена от японския посланик Н. Пр. Цунехару Такеда и съпругата му Кинико, както и от културното аташе на Япония Юки Такахаши. На този пъстър спортен празник в Нови Искър присъстваха още и зам.министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, депутатката от 41-во НС Валентина Богданова, общински ръководители, както и много граждани.

На входа на училището в кв.”Гниляне” те бяха посрещнати с  питка и цветя от кмета на район “Нови Искър” инж. Валентин Котов и от президента на БФ по сумо Петър Стоянов.  
Сумисти от различни възрастови групи показаха умения в последвалата демонстрация. В кв. ”Гниляне”, който е родно място на европейския шампион за младежи Мартин Борисов, само за една седмица са се записали 40 деца, желаещи да тренират сумо.
Кметът на района, инж. Валентин Котов, който е бивш активен спортист, сподели, “че е щастлив от откриването на сумо центъра в кв. Гниляне и че следващата му цел е изграждането на спортна зала. “След като имаме двама такива известни сумисти, редно е, където те са се родили, да има такава школа. Имаме прекрасни деца, които след три тренировки, показаха отлични резултати. На тази територия в Нови Искър са родени и двама близнаци, които са световни шампиони по бойно самбо. И днес се роди още една нова идея - да направим съвместно с японското посолство една тренировъчна зала за сумо. Разполагаме с прекрасен общински терен за строителството на такава сграда. В момента там започваме строежа на спортни площадки и скоро зала за сумо и бойни спортове.”
Инж. Валентин Котов подари на японския посланик уникална икона и му благодари за подкрепата при откриването на първата детска сумо школа у нас, като изрази и надежда за бъдещо успешно сътрудничество.

 

 Екип на сайта www.noviiskar.org

 

 

 


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 78 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter