Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Нещо мъчно, неоформено, "уплашено" и анемично се мъти на "Попа"
Нещо мъчно, неоформено, "уплашено" и анемично се мъти на "Попа"
4 февруари 2009 в 21:42

Със звън на будилници започна протестът пред паметника на Патриарх Евтимий. Той е посветен на 12-годишнината от връщането на мандата на БСП и е под наслов "Помен за демокрацията".

Със звън на будилници започна протестът пред паметника на Патриарх Евтимий. Той е посветен на 12-годишнината от връщането на мандата на БСП и е под наслов "Помен за демокрацията".

Около 60 души (или някъде там) се събраха пред "Попа". На присъстващите се раздават черни листовки, на които пише: "Издирва се безследно изчезналата будна гражданска съвест. Идва времето на новото пробуждане!".

На паметника на Патриарх Евтимий същевременно бе залепен некролог с надпис: "Демокрацията ни е мъртва! Тя беше умъртвена по особено мъчителен и садистичен начин от проваленото управление на България".

Протестиращите опънаха и надпис "Да спасим Иракли".

Самите хора, събрали се на "Попа", не определят случващото се като протест, а като демонстрация.

На въпрос на БГНЕС кой е организатор на събитието, те подчертават, че това е организирано от свободни граждански организации, които не са свързани със студентските организации.

Официалното разрешение за провеждането на събитието е до 21 часа вечерта, но много от участниците завиха, че едва ли ще останат дотогава.

Докато демонстрантите, които някои агенции определят като 30-тина, наедно с чакащите на спирката, се събират, за да изразят своето мнение, братът на премиера Сергей Станишев - Георгий Станишев, мина покрай паметника на Патриарх Евтимий и няколко минути поогледа присъстващите на митинга-помен, посветен на "годишнината от връщането на мандата от БСП и официалното пробуждане на гражданското общество".

Мандатът за съставяне на правителство от БСП бе върнат от настоящия държавен глава Георги Първанов и покойния вътрешен министър Николай Добрев на 4 февруари 1997 г., когато страната бе блокирана от недоволни граждани.

Демонстрацията не остана неуважена. Ген. Атанас Атанасов заяви: "общо взето палките, които бяха раздадени на 14 януари и пред парламента и после в районните полицейски управления, дадоха резултат".

Според него полицейското насилие от 14 януари тази година е наплашило голяма част от младите хора и затова тях ги няма днес на протеста пред паметника на Патриарх Евтимий. Атанасов заяви, че присъства на днешния протест в качеството си на гражданин.

"Дошъл съм да видя, да чуя хората", коментира депутатът. Според него полицаите продължават ежедневно да издирват и призовават всички, които са били задържани на 14 януари.

"Продължават да ги профилактират", уточни ген. Атанасов.


Обстановката в района е спокойна. Движението на граждани и превозни средства е нормално. От полицията увериха, че няма да бъде спирано движението в района на паметника на Патриарх Евтимий във връзка с предвидения за днес протест.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 24 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter