Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow “Кремиковци” спря тока на 44 фирми и битови абонати от района
“Кремиковци” спря тока на 44 фирми и битови абонати от района
16 януари 2010 в 16:55

No ImageФалиралият металургичен комбинат спря вчера електричеството на 44 големи фирми, работещи в района на столичния район “Кремиковци”, както и на десетки битови абонати от същия квартал.

Вчера преди обед от подстанция “Руднична” в комбината дърпат шалтера на всичките си клиенти, като не спират тока единствено в болницата, в затворническото общежитие и в местното РПУ-то, оплакаха се потърпевши жители на квартала на електронната поща  на  сайта www.noviiskar.org.

44 фирми в промишлената зона на „Кремиковци” остават без ток и спират работа. Официалната причина не е известна. Една от фирмите сутринта е пуснала да си ходят 300 работници, които са изпълнявали поръчки за „Марица Изток”, за предприятията в „Златна Панега” и „Девня”. Загубите вес още не са изчислени.

Проверка на екипа на фирмата установила, че токът им е спрян, защото „Кремиковци” няма право да разпределя електричество. Тези които имат право, пък не са си изградили електропреносна мрежа.

 „Получихме писмо от ЧЕЗ да се присъединим, но те казаха, че са виновни НЕК, а от НЕК твърдят, че виновни са ДКЕВР”,  негодуват жители на квартала край комбината.

От „Кремиковци” уточниха, че имали разпореждане от ДКЕВР на всички фирми, които не са клиенти на лицензиран енергиен оператор да им бъде преустановено захранването и да им бъдат събрани старите задължения. Засега е ясно, се знае, че ЧЕЗ не са изградили мрежа в района, но и сега държат 19 клиенти чрез съоръженията на комбината. НЕК от своя страна не обслужвали потребители на по-малко от два мегавата на месец. Оттам съобщиха, че в понеделник свикват среща на засегнатите страни, за решаването на проблема.

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 297 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter