Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Край с. Чепинци ще строят най-големия у нас аквапарк
Край с. Чепинци ще строят най-големия у нас аквапарк
15 януари 2010 в 17:56

No Image    По линия на публично-частното партньорство Столична община възнамерява да построи на територията на район “Нови Искър” най-големия в България  развлекателно-спортен комплекс от тип аквапарк.

Аквапаркът, който ще  бъде край с.Чепинци, ще се построи върху терен с площ от 220 дка и ще е локализиран в южната част на селото, до река Лесновска, съобщи пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

"По-голямата част от терена е общински и на основата на проекта ще се обяви конкурс за инвеститори да изградят аквапарк на принципа на публучно-частното партньорство", заяви още архитект Диков. Според него, това може да стане едно от най-хубавите места в София.

Вече е факт проектът за подробен устройствен план, на основата на който ще се обяви конкурс за частен инвеститор след решение на Столичния общински съвет.

В аквапарка ще бъдат изградени  различни атракциони  и места за отдих.  В него ще има открита и закрита част, като съоръженията, разположени в закритата част, ще гарантират целогодишното използване на аквапарка.

В комплекса край с.Чепинци ще има и зона за спорт, СПА комплекс с минерална вода, затревено футболно игрище, две комбинирани игрища за баскетбол, хандбал и волейбол, както и тенис кортове.
"Проектът е качествен и към него вече има заявен инвеститорски интерес, но общината ще обяви конкурс за избор на изпълнител", допълни още Петър Диков. Според него, за изграждането на аквапарка край с.Чепинци ще са необходими около 100 млн. евро.

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 335 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter