Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Започна реконструкцията на пречиствателна станция „Кубратово”.
Започна реконструкцията на пречиствателна станция „Кубратово”.
14 януари 2010 в 12:28

No Image 
В средата на тази седмица започна  изпълнението на строителните работи по реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води “Кубратово”.

Проектът се финансира по програма ИСПА на ЕС, в рамките на финансов меморандум 2000 “Интегриран проект за воден цикъл на гр. София”, по който се изпълняват дейности, свързани с пречистването на питейните и отпадни води на столицата. Дейностите по него предвиждат реконструкция, разширение и модернизация на пречиствателната станция в Кубратово и са на стойност 29 980 600.81 евро. Първата част - изпълнение на проектирането е приключена и с настоящото събитие се започват строителните дейности по ПСОВ Кубратово. По време на строително-монтажните работи ще се извърши реконструкция на първичните и вторичните утаители.

Ще се изградена инсталация за отстраняване на азот и фосфор, както и

помпена станция за отпадъчни води в кв. Нови Искър и напорен тръбопровод.

Изпълнението на проектите се управлява от Министерство на околната среда и водите в тясно сътрудничество със Столична община.

В рамките на финансовия меморандум по ИСПА, съвместно с ЕИБ се финансират още  реконструкцията на ВиК мрежата, изграждане на пречиствателни станции за питейни води на обща стойност 58 500 000 евро.

Изпълнението на строителството е  в рамките на “Интегриран проект за воден цикъл на гр. София” е ускорено и до края на тази година се очаква завършването му.

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 71 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter