Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow “До Чикаго и...напред”
“До Чикаго и...напред”
12 декември 2009 в 21:02

No ImageИзлезе от печат новата книга на нашия съгражданин Веселин Давидков
“USA…OK. До Чикаго и...напред” (издателство “Сиела”). Елегантно оформената книга предлага един любопитен “разрез” и поглед отвътре към “страната на неограничените възможности” - САЩ.

Книгата е една различна гледна точка, която един дългогодишен български емигрант там ни предлага за живота в Америка, дава ни много полезна информация, както и конкретни съвети за настоящи и бъдещи емигранти в САЩ. Нищо не е убягнало от любопитния поглед на автора  -  история, култура, природни забележителности, финансова система, свободно време, обслужване, дори жаргоните и диалектите в Америка. До “Чикаго и ...напред” е един своеобразен пътеводител за тази необятна страна, който съдържа и уникални разкази за възможността там да работят заедно хора, които в своите държави са били кръвни врагове.

Повествованието на книгата е една чудесна и неделима смес от документално, белетристично, публицистично и есеистично начало.

Главният герой в тази интересна творба е самият автор  -  многолик, но целеустремен към мечтата да победи, но не на всяка цена. Авторът се явява като един контрапункт на героите на Алеко Константинов от неговите пътеписи, но също така се и дистанцира осезаемо от своите съвременници.

“До Чикаго и...напред” не уморява читателите със скучни и празни размишления, а напротив – написаното се чете на един дъх. Книгата освен, че съдържа богата и полезна информация за днешна Америка, е излязла изпод “перото” на един безспорно интелигентен автор, който знае откъде да започне и къде да спре. Стилът на автора е кратък, но синтезиран, изпълнен с ярки и запомнящи се сравнения.

“Пътуването” със сладкодумния разказвач Веселин Давидков е само напред  -  като тази малка, но запомняща се негова творба, която представлява първи истински опит за  надникването към Америка отвъд прословутата американска мечта. Авторът твърди, че такава няма... Впрочем, уверете се сами...

 

Валентин Тодоров


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 59 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter