Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Eнергоспестяващите крушки
Eнергоспестяващите крушки
9 декември 2009 в 23:02

Христо Зиков: От 2 до 20 лв за енергоспестяващи крушки Икономията на електричество по време на криза е една от най-актуалните теми в обществото, особено след като стана ясно, че ЧЕЗ ще увеличи цената с около 3-5 процента, защото вече ще отчита сметките всеки месец. Все повече хора търсят изход в енергоспестяващите крушки, защото статистическо проучване е показало, че средно в домовете греят по 7 крушки. При 100 вата на една, това дава разход от 700 вата, който може значително да се намали. Статистици са си направили труда да изчислят, че само от подмяната на обикновените крушки с енергоспестяващи може да се направи икономия в размер на 50% от месечната сметка за ток.

Това съвсем не е за пренебрегване при сегашната икономическа криза. В строителните супермаркети и специализирани магазини за осветителни тела както и в интернет магазините набиращи все по-голяма популярност се предлагат най-разнообразни модели и марки енергоспестяващи крушки, като цената се движи в огромния диапазон от 1 лев до 20 лева за най-модерните и съвременни марки като PHILIPS и GENERAL ELECTRIC. Предлагат се във всякакви форми и светлинни мощности. Добре е да знаете, че икономията идва по няколко основни направления. На първо място при един и същи светлинен поток, в сравнение с крушка е нажежаема жичка, енергоспестяващите ползват няколко пъти по-малко мощност. Например 100W еквивалент на нажежаема крушка ползва 21 W електрическа мощност. Спестявате и по отношение на продължителността на експлоатация. Модерните Енергоспестяващи крушки имат живот между 6000 и 15 000 часа, а нажежаемите - между 750 и 1000 часа. Не е маловажен и фактът, че компактните флуоресцентни лампи могат да спестят вредни газове в размер 2000 пъти собственото си тегло. Добрите и скъпи енергоспестяващи крушки се доближават в пъти по-близо до естествената слънчева светлина, за разлика от тези с нажежаема жичка. Все пак трябва да се знае, че енергоспестяващите крушки са в пъти по-екологични от обикновените, но и те съдържат живак. Затова трябва да бъдат изхвърляни на специални места или много добре опаковани преди изхвърляне. Ако забележите счупена енергоспестяваща крушка в магазина, е добре да уведомите управителя.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 4 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter