Home arrow Новини arrow Блогери arrow Блогери arrow За високите цени на лекарствата и здравните осигуровки
За високите цени на лекарствата и здравните осигуровки
22 септември 2009 в 00:56

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) се чуди как да оправдае високите цени на лекарствата си, продавани във нашите аптеки. За разлика от съседни държави, цените в България са с пъти по-високи. Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) излезе с предупреждение към населението да не се купуват лекарства чрез интернет.

И как няма да са против когато техните лекарства ще са напълно непродаваеми и печалбата за доставчиците и корумпираните чиновници ще се стопи за отрицателно време. Трябва ли да вярваме че купуването на лекарства и хранителни добавки по интернет е опасно. Възможно е, но каква е причината цените в интернет да са по-ниски.

 Причините са различни, но най-вече че не се начисляват баснословно-нереалните комисионни за фирмите посредници и многократните надценки за фирмите вносители. Престъпните дайствия на Министерство на здравеопазването позволява цените в аптеките на лекарствата и хранителнитедобавки да се продават на цени по-високи в пъти от реалните и да подтиква нуждаещите се да търсят по-евтината алтернатива за доставка през интернет.  Загубата за държвата е двойна, и ще бъде така докато цените не се нормализират и достигнат прага на финансовото равновесие.

Здравното министерство се чуди как да събере от над 1.5 милиона граждани на нашата държава здравните осигуровки. Защо ли никои не е благосклонен да си ги плаща???  Ами никой не иска неговите пари да отиват за лъскави офиси, безумно скъпи лимузини, и високи заплати за ненужно голяма администрация. И сега със силови мерки и забрани за излизане зад граница ще се борят за здравното осигуряване което е нищо друго освен облагодетелстване на определен кръг от хора, покровителствани от поредното правителство което уж ще се бори с корупцията.
Всички опити на правителството ще са безуспешни ако не вложат поне малко интелект, да намалят свойте си разходи и да съобразят данъците, таксите и здравните осигуровки с ниската покупателна способност на населението което е докарано до ръба на бедноста благодарение на некадърното управление на същото това правителство. Всъщност правителството е ново и имаме поне някаква надежда че то би променило нещо.

Ако все пак имат желание! и никакви предупреждения и акции от страна на агенцията (ИАЛ) не биха помогнали да спрат електронната търговия за да облагодетелстват един кръг около себе си.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 56 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter