Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Чуждата преса за изборите в БГ
Чуждата преса за изборите в БГ
6 юли 2009 в 16:32

Темата за изхода от българските парламентарни избори е широко коментирана от западни медии и всекидневници.
Италианският новинарски телевизионен канал "Ла Сетте" акцентира върху големия процент на спечелените гласове от партията на Бойко Борисов.

  Швейцарският новинарски сайт "Суис инфо" отбелязва, че победата на ГЕРБ е била предизвестена, както е било предизвестено и падането на правителството на социалистите, оглавявано от Сергей Станишев.  Сега на власт идва една млада партия, създадена в края на 2006 г., която досега не беше парламентарно представена. Сайтът допълва, че правителството на Станишев непрекъснато губеше популярност сред народа заради случаите на корупция по висшите етажи на властта, заради неспособността му да се справи с организираната престъпност, като всичко това ставаше на фона на нарастващата безработица в една страна, която в последните месеци влезе в рецесия, отбелязва агенцията. Сега избирателите наказаха управляващата коалиция на Станишев и вложиха надеждите си в партията ГЕРБ на кмета на София Борисов, отбелязва швейцарската информационна агенция.

Швейцарският всекидневник "Тан"
коментира, че поражението на БСП се вписва в линията на изборни поражения на социалистите в Европа, претърпени на европейските избори в началото на юли. Вчера левицата на стария континент претърпя нов удар, допълва изданието.
Подобен извод прави и френският вестник "Експрес". Изданието прогнозира, че подобен изход ще има и от парламентарните избори в Унгария през април 2010 г. и тогава социалистите на стария континент отново ще претърпят поражение, както се случи и на изборите за ЕП в началото на юни и на българските парламентарни избори вчера.

Френският всекидневник "Кроа" акцентира върху това, че за един месец партията на Борисов е успяла почти да удвои процентите, спечелени на избори. Изданието прави съпоставка между вчерашните парламентарни избори и изборите за европейски парламент в България от началото на юни. Вестникът акцентира и върху изказване Яни Янев, лидерът на "Ред, законност и справедливост", който вчера каза, че ще подкрепи правителство на ГЕРБ, без да иска министерски постове.

Френският вестник "Монд" подчертава, че Борисов все пак не успя да спечели абсолютно мнозинство на вчерашния вот.
http://dariknews.bg


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 10 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter