Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow БСП вини ДПС за тежката загуба
БСП вини ДПС за тежката загуба
6 юли 2009 в 02:56

21 млн. лв. са похарчили партиите за изборна търговия
БСП претърпя тежка загуба, призна евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин и добави, че изказванията на Ахмед Доган по време на предизборната кампания се отрази на резултата на БСП и на избирателната активност. Лидерът на софийските социалисти Румен Овчаров също заяви, че думите на Доган са етнизирали вота и са довели до загубата. Веднага след обявяването на прогнозните резултати ръководството на БСП се събра на напрегнато заседание.

Царистът Николай Василев пък директно постави под съмнение изборните резултати. Според него е съмнително, че генералската партия преди четири седмици е имала 24 процента подкрепа, а в деня на изборите е получила двойно по-висок резултат. Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски намекна, че не партньорите им ДПС и БСП са виновни за провала на изборите, а цялостната роля на тройната коалиция.

В ДПС приеха спокойно новината, че няма да са във властта. Как ще се отрази отсъствието ни от управлението, ще анализираме след 4 години, коментира зам.-председателят на партията Юнал Лютфи. Той обаче е категоричен, че ДПС отбелязва ръст на тези избори.

Малко преди края на изборния ден пък от "Прозрачност без граници" обявиха, че близо 21 млн. лева са похарчили партиите за изборна търговия за вота, съобщи социологът Антоний Гълъбов от асоциацията. По негови думи тази сума е три пъти повече от парите, които политическите сили са заделяли за купуване на гласове на евроизборите. Тогава те общо са похарчили 8 млн. лева. Гълъбов заяви, че тези пари обаче в по-голямата си част не са достигнали до обикновените хора, а основно са влезли в джобовете на така наречените дилъри, които реализират изборните сделки. Сумите, давани на ръка на гражданите, за да продадат вота си, са варирали от 20 до 50 лева. В някои случаи е била предлагана дори и храна и/или нова работа.

По данни на асоциацията най-масовото нарушение в изборния ден е било гласуването с фалшиво удостоверение на друго място.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 23 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter