Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Линиите в пустинята Наска са били маршрути на молитвени разходки
Линиите в пустинята Наска са били маршрути на молитвени разходки
4 февруари 2009 в 02:54

Томаш Горка от Мюнхенския университет и Карстен Ламберс от Университета на Констанц в Германия са анализирали пет комплекса от геоглифи близо до град Палпа в Перу и са стигнали до извода, че разнообразните линии и фигури, врязани в каменистата повърхност на пустинното плато Наска,

Томаш Горка от Мюнхенския университет и Карстен Ламберс от Университета на Констанц в Германия са анализирали пет комплекса от геоглифи близо до град Палпа в Перу и са стигнали до извода, че разнообразните линии и фигури, врязани в каменистата повърхност на пустинното плато Наска, са били направени по време на молитвени разходки, съобщи сп. "Ню сайънтист". 

Линиите в Наска, включват гигантски трапецоиди, фигури на хора, растения и животни 400 км южно от Лима. Те са били създадени между 400 г. преди Хр. и 650 г., като червеникави камъни от повърхносттта на пустинята вероятно са били отстранявани, за да открият по-светлия пясък отдолу.

Двамата учени измерили аномалии в земното магнитно поле, причинени от промени в плътността на почвата на различни дълбочини. Те извървяли площ от 60 хектара, като държали в ръка сензори и съсредоточили вниманието си върху гигантски трапецовидни структури. Вътре в тях учените открили други линии, които не се виждат от въздуха. Някои от тях предизвиквали по-силни магнитни аномалии от другите. Изводът на Горка и Ламберс е, че почвата под линиите е била уплътнена от краката на хора, които са ходели напред-назад по време на молитвени ритуали. БТА


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 233 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter