Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Линиите в пустинята Наска са били маршрути на молитвени разходки
Линиите в пустинята Наска са били маршрути на молитвени разходки
4 февруари 2009 в 02:54

Томаш Горка от Мюнхенския университет и Карстен Ламберс от Университета на Констанц в Германия са анализирали пет комплекса от геоглифи близо до град Палпа в Перу и са стигнали до извода, че разнообразните линии и фигури, врязани в каменистата повърхност на пустинното плато Наска,

Томаш Горка от Мюнхенския университет и Карстен Ламберс от Университета на Констанц в Германия са анализирали пет комплекса от геоглифи близо до град Палпа в Перу и са стигнали до извода, че разнообразните линии и фигури, врязани в каменистата повърхност на пустинното плато Наска, са били направени по време на молитвени разходки, съобщи сп. "Ню сайънтист". 

Линиите в Наска, включват гигантски трапецоиди, фигури на хора, растения и животни 400 км южно от Лима. Те са били създадени между 400 г. преди Хр. и 650 г., като червеникави камъни от повърхносттта на пустинята вероятно са били отстранявани, за да открият по-светлия пясък отдолу.

Двамата учени измерили аномалии в земното магнитно поле, причинени от промени в плътността на почвата на различни дълбочини. Те извървяли площ от 60 хектара, като държали в ръка сензори и съсредоточили вниманието си върху гигантски трапецовидни структури. Вътре в тях учените открили други линии, които не се виждат от въздуха. Някои от тях предизвиквали по-силни магнитни аномалии от другите. Изводът на Горка и Ламберс е, че почвата под линиите е била уплътнена от краката на хора, които са ходели напред-назад по време на молитвени ритуали. БТА


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 124 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter