Home arrow Новини arrow Техника arrow Техника arrow Иран със собствен сателит в орбита
Иран със собствен сателит в орбита
4 февруари 2009 в 02:49

Иран за първи път изведе в орбита сателит собствено производство, предаде Ройтерс, като цитира иранската държавна телевизия. 

Иран за първи път изведе в орбита сателит собствено производство, предаде Ройтерс, като цитира иранската държавна телевизия. 

Иран изведе в орбита първия си сателит - ново постижение на иранските учени,работещи в условията на санкции, съобщи телевизията. 

Излъчен бе репортаж за изстрелването на спътника "Омид" ("Надежда") с иранска ракета носител "Сафир-2". ООН наложи санкции на Иран, защото Съединените щати и други западни държави подозират Техеран, че се опитва да се сдобие с ядрени оръжия, напомня Ройтерс. 

Според официалната агенция ИРНА сателитът е изстрелян снощи и е изведен в околоземна орбита, посочва Франс прес. 

В края на ноември Иран съобщи за успешен старт на втората си космическа ракета "Кавош 2" ("Изследовател 2"), припомня агенцията. 

Иранският спътник е произведен изцяло в страната. Проектиран е да поддържа връзка с център, разположен на земната повърхност, който ще получава от него телеметрични данни и сведения за орбитата, предаде ИРНА. 

Сателитът обикаля Земята 15 пъти за 24 часа. Всички елементи на "Омид" и на ракетата носител "Сафир-2" са разработени от ирански учени, твърди официалната агенция на страната. БТА


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 52 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter