Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Гугъл Ърт" се потопи в океана и стигна до Марс
Гугъл Ърт" се потопи в океана и стигна до Марс
4 февруари 2009 в 02:46

Корпорацията "Гугъл" пусна нова версия на "Гугъл Ърт", която позволява на потребителите да изследват океаните, да гледат снимки на Марс и да наблюдават как земни райони се променят с времето, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си. 

Корпорацията "Гугъл" пусна нова версия на "Гугъл Ърт", която позволява на потребителите да изследват океаните, да гледат снимки на Марс и да наблюдават как земни райони се променят с времето, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си. 

Потребителите могат да се гмурнат под движещата се водна повърхност, за да разглеждат дъното в триизмерен формат. Картата е с 20 поднива, съдържащи информация, съставена от водещи учени и пътешественици.

"Гугъл Ърт 5.0" беше представен на Калифорнийската седмица на науките в СанФранциско. На презентацията присъстваха Ал Гор и певецът Джими Бъфет. Ал Гор каза, че новата версия превръща "Гугъл Ърт" в "магическо преживяване". 

"Човек може не само да разглежда подробно всяка част от повърхността на планетата ни, която пожелае, но и да се потопи в световния океан, покриващ почти три-четвърти от Земята, за да открие нови чудеса, които не бяха достъпни в предишните версии". 

Приблизително 70 процента от повърхността на Земята е покрита свода, като в нея са 80 процента от живите организми. От световния океан обаче са изследвани по-малко от 5 процента. 

Новата версия е разработена с помощта на океанографа Силвия Ърл от "Нешънъл джиографик" и консултативен съвет от над 25 учени. 

Силвия Ърт каза, че новата версия на "Гугъл Ърт" ще даде нов живот на синята планета. "Не мога да си представя по-ефективен начин за подтикване към познания и загриженост към синьото сърце на планетата от новия океан в "Гугъл Ърт". 

"За първи път всеки - от любопитните деца до сериозните учени - може да види света, целия свят, с нови очи", допълни тя. 

"Гугъл Ърт 5.0" има актуализации и за сушата, с GPS проследяване и пътешествия в реално време.
 

В историческия раздел потребителите могат да видят архивни спътникови снимки на конкретни места и така да проследят как районът е еволюирал с времето в резултат на промените в климата и други сили. 

Осъвременен е също и триизмерният раздел за Марс. Потребителите могат да разглеждат в него сателитни снимки на Червената планета, направени от космически мисии на НАСА. 

"Гугъл Ърт" е свалян повече от 500 милиона пъти, откакто беше пуснат през 2005 г. Софтуерът е безплатен и се предлага на сайта на "Гугъл". За учени и организации има по-мощна версия, която струва 400 долара.БТА


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 40 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter