Home arrow Новини arrow Световни новини arrow Гугъл Ърт" се потопи в океана и стигна до Марс
Гугъл Ърт" се потопи в океана и стигна до Марс
4 февруари 2009 в 02:46

Корпорацията "Гугъл" пусна нова версия на "Гугъл Ърт", която позволява на потребителите да изследват океаните, да гледат снимки на Марс и да наблюдават как земни райони се променят с времето, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си. 

Корпорацията "Гугъл" пусна нова версия на "Гугъл Ърт", която позволява на потребителите да изследват океаните, да гледат снимки на Марс и да наблюдават как земни райони се променят с времето, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си. 

Потребителите могат да се гмурнат под движещата се водна повърхност, за да разглеждат дъното в триизмерен формат. Картата е с 20 поднива, съдържащи информация, съставена от водещи учени и пътешественици.

"Гугъл Ърт 5.0" беше представен на Калифорнийската седмица на науките в СанФранциско. На презентацията присъстваха Ал Гор и певецът Джими Бъфет. Ал Гор каза, че новата версия превръща "Гугъл Ърт" в "магическо преживяване". 

"Човек може не само да разглежда подробно всяка част от повърхността на планетата ни, която пожелае, но и да се потопи в световния океан, покриващ почти три-четвърти от Земята, за да открие нови чудеса, които не бяха достъпни в предишните версии". 

Приблизително 70 процента от повърхността на Земята е покрита свода, като в нея са 80 процента от живите организми. От световния океан обаче са изследвани по-малко от 5 процента. 

Новата версия е разработена с помощта на океанографа Силвия Ърл от "Нешънъл джиографик" и консултативен съвет от над 25 учени. 

Силвия Ърт каза, че новата версия на "Гугъл Ърт" ще даде нов живот на синята планета. "Не мога да си представя по-ефективен начин за подтикване към познания и загриженост към синьото сърце на планетата от новия океан в "Гугъл Ърт". 

"За първи път всеки - от любопитните деца до сериозните учени - може да види света, целия свят, с нови очи", допълни тя. 

"Гугъл Ърт 5.0" има актуализации и за сушата, с GPS проследяване и пътешествия в реално време.
 

В историческия раздел потребителите могат да видят архивни спътникови снимки на конкретни места и така да проследят как районът е еволюирал с времето в резултат на промените в климата и други сили. 

Осъвременен е също и триизмерният раздел за Марс. Потребителите могат да разглеждат в него сателитни снимки на Червената планета, направени от космически мисии на НАСА. 

"Гугъл Ърт" е свалян повече от 500 милиона пъти, откакто беше пуснат през 2005 г. Софтуерът е безплатен и се предлага на сайта на "Гугъл". За учени и организации има по-мощна версия, която струва 400 долара.БТА


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 129 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter