Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Военен съд за виновните политици
Военен съд за виновните политици
7 юни 2009 в 21:57

ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ/ 31.05.2009г.
Военно-патриотична лига „РОДИНА” иска военен съд за виновни политици и тотална смяна на властта в страната (vpl-rodina.org)
Организацията на бившите военни и Мартин Карбовски набират подписка за 50% съкращаване на висшия управленски апарат
На 22 май Военно-патриотична лига „РОДИНА” приключи обиколката из страната за набиране на подкрепа за идеите си за излизане от моралната и икономическа криза, в която е затънала България. Патриотите започнаха обиколката си от Северна България  срещайки се с граждани на Велико Търново, Плевен, Шумен, Разград и Варна. В южната дъга на тура, бившите военни преминаха през Казанлък, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Ямбол, Сливен и Благоевград. В свободната дискусия, водена от известния журналист Мартин Карбовски, хората на реда чуха проблемите по места и предложиха радикални мерки за тяхното решаване.

Родолюбците поискаха отмяна на депутатския имунитет и съд за виновниците за сегашната криза в страната. Според тях, борбата с корупцията по всички етажи на властта може да бъде ефективна само чрез радикални промени в съдебната система и законите на България. Учредителите на „Родина” искат забрана лицата, заемали депутатски и висши управленски длъжности през последните 20 години, да се кандидатират за депутати в предстоящите избори. Поредица от социологически проучвания на eStat показват, че над 90 % от българите подкрепят по-твърди мерки на правителството срещу престъпността и корупцията. „Това доказва, че сме прави и хората искат справедливост.”, коментират от „РОДИНА”.
 „Разочаровани сме от всички български партии. Ако хората са съгласни с нас, ще настояваме за временна забрана на партиите и поемане на контрола върху  властта от граждански сдружения. В момента партиите „преяждат” с власт, а това освен, че ги развращава, не е полезно и за държавата.”, категорични са от „РОДИНА”. Социологически анкети в сайта за проучвания в реално време BuzzDash разкриват, че българите са склонни да ограничат гражданските си права, но да получат сигурност и ред – 42% считат, че въвеждането на извънредно положение би имало оздравителен ефект за страната. Според военните, дошъл е моментът армията да се намеси и да започне да работи в помощ на полицията за осигуряване на правила и ред  в държавата.
Според „РОДИНА”, военният съд и прокуратура могат да бъдат полезни за бързо и справедливо правораздаване. „Така виновните ще получат полагащото им се наказание в обозримо бъдеще, а не след години или пък въобще да се измъкнат поради давност.”, подчертават от патриотичната лига.
Обиколката на Военно-патриотична лига „РОДИНА” из страната премина под мотото „Да изринем боклуците от политиката”. „РОДИНА” ще търси подкрепата и на други граждански формации със сходни платформи, за да може да упражни реален граждански натиск за приемане на антикризисните мерки, които вече е депозирала в Министерски съвет на България.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 50 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter