Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Блогери arrow Защо обичаме да мразим?
Защо обичаме да мразим?
1 юни 2009 в 22:17

Сякаш омразата се е превърнала в основна жизнена необходимост на българина. Покрай изборите модерно е да мразиш комунистите. Преди това беше модерно да мразиш руснаците. Започнахме да намразваме и ЕС. Мразим кмета, който ние сме избрали. Мразим правителството, а най-много мразим съседите си.

За да се впишем в съвременното общество е просто задължително да мразим слабите. Трябва да се мразят бездомните и просяците. Омразата към уличните кучета е приоритет номер едно на всеки уважаващ себе си българин. Трябва да мразим и пенсионерите, защото взимат пенсии от нашия труд. Пък искат и място да им отстъпваме в автобуса. Гадове! Мразим ги!

От жизнена важност е да мразим различните от нас -- различни по сексуална ориентация, раса, религия, или вкусове. Всеки нормален българин мрази говорещите против чалгата, риалити шоутата и тъпите "вечерни програми", експлоатиращи стари вицове до припадък. Естествено е да мразим тези, които се опитват да ни отделят от тълпата и да ни накарат да се замислим със собствените си глави.

Като цяло, мразим себе си. Мразим страната си, мразим работата си, мразим живота си. Вечер, пред чашата ракия и шопската салата, облени от звуците на кръшни маанета (но иначе мразим турците, нали?), повтаряме като магическо заклинание "Няма живот в тази държава". И след всяко изричане на вълшебните думи се намразваме още повече, защото знаем, че все пак утре ще станем, ще изпием два аналгина срещу махмурлука, и пак ще отидем да правим топлоизолации и да лепим плочки. Че да вземем някой лев от хората, които мразим заради парите им.

В такъв случай какво по-нормално от това, да ни управляват хората, които мразим? Та нали затова сме ги избрали -- за да видим колко им е акъла и да имаме повод да ги мразим още повече. А ние мразим всички и всичко. Дори и предизборната кампания ни е такава -- да намразим някого, за да гласуваме за този, който най-много го мрази. Лошото е, че с омраза нищо не се постига. Омразата единствено руши, тя никога не може да създаде. И докато мразим, любимата ни държава ще се разпада още повече, а ние отново ще сядаме вечер по потник пред чашата гроздова и грубо нарязаните домати. За да мразим.
lasombra - blog-post


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 361 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter