Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Блогери arrow За рекета на "ЧЕЗ" или за какво е на народа такова правителство.
За рекета на "ЧЕЗ" или за какво е на народа такова правителство.
22 май 2009 в 21:06

images/stories/vasillevski.jpgЧешкото електроразпределително дружество CEZ, което държи тока на София и Софийско, смело върви по стъпките на столичната Топлофикация. Преди известно време от фирмата обявиха, че електромерите ще се отчитат на три месеца, а не както е било на всеки тридесет дни, за да може да бъдат съкратени инкасатори - сиреч тока да стане по-евтин. Но не само че не стана по-евтин, а и допълнително поскъпна.

Новият начин на отчитане направи сметките умишлено още по-неразбираеми за хората. Освен това изравнителната сметка на тримесечие поразително напомня на същата такава, която с ужас очакват абонатите с парно в края на отоплителния сезон, когато се оказва, че имат да доплащат огромни суми за студените радиатори и дълго неидващата топла вода по тръбите.

На подобен рекет са подложени и ползващите ток, а в началото на 21 век, светлината може да се окаже непостижим лукс.

А недай си боже и да са пропуснали да си платят тока на време. Подложени са на РЕКЕТ (покровителстван от правителството.) - за 2 минути работа по включването на тока се заплаща такса от 38 лева-надница недостижима и за работници в тежко производство за 8 часов работен ден.

И нищо чудно че шефовете на електрическата компания ЧЕЗ са най-добре платените в Чехия. Тези пари са от нашия гръб.

Сръбският в. "Политика писа: "Рекордно високи заплати получават ръководители на чешката електрическа компания ЧЕЗ, която действа и в България"

Общо 82.3 млн. евро са получили като възнаграждения за миналата година шестимата членове в борда на директорите, 12 души в Надзорния съвет и останали около 30 ръководители на компанията, в която държавата държи 70%. Така през 2008 г. хората, заемащи ръководни постове, са получили средно по 1.5 млн. евро, или месечно по 125 000 евро.

Зад тези рекордни доходи стои мотивационна програма, основаваща се на възможност мениджърите от ЧЕЗ след четири години да закупят определен брой акции по курса отпреди четири години, т.е. при назначаването на съответната длъжност, разкрива в. "Политика". По този начин са разпределени общо 71.2 млн. евро, като останалата сума до 82.3 млн. евро са за заплати и премии.

Най-голяма сума от мотивационната програма - 26.2 млн. евро е получил шефът на борда на директорите на ЧЕЗ Мартин Роман. От 2004 г. до 2008 г. акциите на компанията са поскъпнали 7-8 пъти, така че хората, имащи право да купят определен брой акции по значително по-ниския курс, са реализирали огромни печалби. Сериозна е печалбата и на членовете на Надзорния съвет, назначени от държавата. Така например бившият заместник-министър на финансите Зденек Хруби е спечелил по този начин 6 млн. евро.

Междувременно стъпилото в длъжност ново чешко правителство на премиера Ян Фишер трябва да управлява страната до предсрочните парламентарни избори през октомври. Новото правителство ще поеме и последните седмици от чешкото председателство на ЕС. Министър-председателят Фишер бе директор на Националната статистическа служба на Чехия. Кабинетът му се състои от 16 министри, сред които и много заместник-министри от предишното правителство. Десноцентристката коалиция на Мирек Тополанек беше свалена от власт в края на март, след като парламентът й гласува вот на недоверие.

А на нашето правителство - можеме ли да му гласуваме доверие след като вече го е загубило?Да му помогнем да си отиде, и да не допускаме правителство което не защитава интересите на народа си. Да не допуснем депутати който нямат и грам съвест и харчат народни пари по разходки в чужбина с билети за самолет за десетки хиляди лева. Да няма "Р.Овч" и "Вальо Топлото" защото всички тези пари са от залъка на народа.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 299 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter