Home arrow Новини arrow Любопитно arrow Любопитно arrow Едни от най-успешните реклами през миналия век
Едни от най-успешните реклами през миналия век
22 май 2009 в 11:08

На 10 място малко жестока реклама. През 1910 году престъпник, осъден на смърт, извикал от ешафода: «Купувайте какаото на Ван Гутен!». Н аследващия ден името попаднало във всички вестници какаото се продавало както никога дотогава.

9. Наполеон Бонапарт направил отлична реклама на своята валута в страната: он разпространил новината за това, че в едно от 5-франковите достоинства е запечатан банков чек за милион франка, платим на приносител… Френската банка и до днес гарантира изплащането на указаната сума, но засега никой не е представил чека.

8. Негативното отношение към новия продукт – картофа - във Франция бе сломено по доста нестандартен начин:Щом охраняват, значи е ценно», - помислил народът и скоро картофите станали едни от най-популярните продукти.

7. Историята за продажбата на Холивуд. Земевладелецът Харви Уилкънс никога нямаше да продаде земите си в Южна Калифорния, ако жена му не си беше спомнила как са се казвали навремето: участъците, наречени Холивуд (тоест светена земя) се разпродали за броени дни.

6. Първата реклама в обществена тоалетна се е появила в НюЙорк, на Манхатън, през 1939 г. В женските водни тоалетни били поставени плакати, които рекламирали електрически пишещи машини. Продажбите почти мигновено скочили с 30%.

5. По онова време Дисни пръв разбрал какво преимущество има цветната лента. Той склюил договор с единствения тогава производител и притежател на всички права върху цветната лента за няколко години и станал единственият доставчик на анимационни филми.

4. Световно известният производител на мотоциклети «Харли Дейвидсън» предоставял услуги и отстъпки на байкъри, които си направят татуировка с фирмения знак на «Харли»!

3. Реклама в филми. След като включи своя продукция в един от филмите на «бондиадата» «Златното око» концернът BMW получи поръчки за $300 милиона, а продажбите н часовници Omega Seamaster нараснаха с 900%. За епизод във филма  «Първичен инстинкт», в който беше използвано уиски Джак Даниълс, компанията Seagram’s плати цели 1,2 милиона долара, но затова пък продажбите скочиха цели 5 пъти.

2. Гениално просто: практически без всякаква реклама започна да се продава прах за пране с название «Обикновен прах». Забавно, но нито един от концерните, които използват в своите реклами това название, не е предявил претенции.

1. А това навярно е възможно само в Русия. Питерското ООД «Виктория» вече повече от 10 години продава шампоан «ПутИна» (с ударение на втората сричка). Когато президентът Елцин сдаде властта, имаше невероятен бум на продажби. Народът с радост изкупуваше шампоана, който вече всички наричаха «Шампоана на Путин». Сега производителите усвояват производството на паста за зъби «Путина».


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
10 задължителни настройки, за да се защитим във Facebook

Блог на Юруков Някои смятат Facebook за голяма глупост, а други – за бижуто на социалната комуникация в интернет. Сиромахов беше писал за това и аз му отговорих с моята гледна точка. Независимо кой е прав, ако сте се спрели на тази статия, значи има голям шанс да прекарвате време там и да споделяте новини, снимки и съобщения с приятелите си.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 33 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter