Home arrow Новини arrow Любопитно arrow Любопитно arrow Едни от най-успешните реклами през миналия век
Едни от най-успешните реклами през миналия век
22 май 2009 в 11:08

На 10 място малко жестока реклама. През 1910 году престъпник, осъден на смърт, извикал от ешафода: «Купувайте какаото на Ван Гутен!». Н аследващия ден името попаднало във всички вестници какаото се продавало както никога дотогава.

9. Наполеон Бонапарт направил отлична реклама на своята валута в страната: он разпространил новината за това, че в едно от 5-франковите достоинства е запечатан банков чек за милион франка, платим на приносител… Френската банка и до днес гарантира изплащането на указаната сума, но засега никой не е представил чека.

8. Негативното отношение към новия продукт – картофа - във Франция бе сломено по доста нестандартен начин:Щом охраняват, значи е ценно», - помислил народът и скоро картофите станали едни от най-популярните продукти.

7. Историята за продажбата на Холивуд. Земевладелецът Харви Уилкънс никога нямаше да продаде земите си в Южна Калифорния, ако жена му не си беше спомнила как са се казвали навремето: участъците, наречени Холивуд (тоест светена земя) се разпродали за броени дни.

6. Първата реклама в обществена тоалетна се е появила в НюЙорк, на Манхатън, през 1939 г. В женските водни тоалетни били поставени плакати, които рекламирали електрически пишещи машини. Продажбите почти мигновено скочили с 30%.

5. По онова време Дисни пръв разбрал какво преимущество има цветната лента. Той склюил договор с единствения тогава производител и притежател на всички права върху цветната лента за няколко години и станал единственият доставчик на анимационни филми.

4. Световно известният производител на мотоциклети «Харли Дейвидсън» предоставял услуги и отстъпки на байкъри, които си направят татуировка с фирмения знак на «Харли»!

3. Реклама в филми. След като включи своя продукция в един от филмите на «бондиадата» «Златното око» концернът BMW получи поръчки за $300 милиона, а продажбите н часовници Omega Seamaster нараснаха с 900%. За епизод във филма  «Първичен инстинкт», в който беше използвано уиски Джак Даниълс, компанията Seagram’s плати цели 1,2 милиона долара, но затова пък продажбите скочиха цели 5 пъти.

2. Гениално просто: практически без всякаква реклама започна да се продава прах за пране с название «Обикновен прах». Забавно, но нито един от концерните, които използват в своите реклами това название, не е предявил претенции.

1. А това навярно е възможно само в Русия. Питерското ООД «Виктория» вече повече от 10 години продава шампоан «ПутИна» (с ударение на втората сричка). Когато президентът Елцин сдаде властта, имаше невероятен бум на продажби. Народът с радост изкупуваше шампоана, който вече всички наричаха «Шампоана на Путин». Сега производителите усвояват производството на паста за зъби «Путина».


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 
Блогери
За какво ни е Столичен Инспекторат

За нереглаентирани сметища и кой е виновен за тях.
Какво е смет и кой трябва да се грижи за извозването?
Как да си гледаме работата като службите които са задължени да
вършат това не го правят.

Наскоро Столичен инспекторат пусна денонощни телефони за жалби и сигнали. Има ли полза от тях.
Случи се така че при едно поредно почистване на дома си от многото вещи които бяха за изхвърляне се оказаха двайсетина автомобилни гуми от автомобил който бях продал преди време. Прецених че няма да ми трябват и ги поставих до кофите за боклук. Камионите на чистотата не ги прибраха.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...

seo google

. . . . 40 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter