Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Учредиха политическа партия "Другата България"
Учредиха политическа партия "Другата България"
23 март 2009 в 01:36

dariknews.bg / Шестстотин и двадесет делегати – включително и българи, живеещи в чужбина се събраха на учредителното събрание на политическа партия "Другата България" в столичния хотел "Кемпински-Зографски". Председателят на инициативния комитет Божидар Томалевски откри учредителното събрание и приветства участниците, като отбеляза че идеята за създаването на партията е възникнала преди осем години.

В учредителната декларация на партията се посочва, че една от целите й ще бъде да се използва социалният статус и потенциала на българите зад граница за организиране на българско лоби в държавите по света.

От партията се обявяват за въвеждането на електронно гласуване за да се осигурят равни гласоподавателни права и парламентарно представителство на всички български граждани, живеещи в България или в чужбина.

От "Другата България" смятат, че българските образователни програми трябва да бъдат уеднаквени с европейските стандарти, както и индивидуалните пенсионни права да бъдат признати на европейско ниво.

В платформата на партията се посочва, че тя е първата в България, която си поставя за цел да осигури пряко политическо представителство на българските емигранти в Народното събрание и държавните институции.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 56 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter