Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow „Паркинги и гаражи” в София да работят денонощно, искат от ДСБ
„Паркинги и гаражи” в София да работят денонощно, искат от ДСБ
23 март 2009 в 01:32

Теодора Каролеева dariknews.bg
„Паркинги и гаражи” да започнат да работят денонощно в столицата, 7 дни в седмицата, предлагат общинските съветници от ДСБ. Според тях единствено по този начин може да се разреши проблемът с незаконното паркиране в София. Столичните общинари от партията на Иван Костов смятат, че КАТ е абдикирал от задълженията си, а полицаите непрекъснато си затварят очите за нарушенията на „мутрите”.

Общинският съветник от ДСБ Ивайло Йонков е убеден, че „Паркинги и гаражи” не могат да работят само 5 дни в седмицата, от 08:30 до 19:30 часа , а през останалото време да бездействат. Ивайло Йонков: През нощта, ако се разходите из София, ще видите, че пред дискотеките или пред някои заведения, непрекъснато има паркирани автомобили. Много е грозно това, което виждаме, грозно е, че общината не може да се справи. Общинските съветници от ДСБ са решили още да предложат промени в наредбата, която регламентира т.нар „преференциално паркиране” в София. Сега живеещите в „Синя зона” плащат по 70 лева годишна такса, срещу която могат да паркират само на две пресечки от мястото, където е домът им. Идеята е този периметър да се разшири. Вили Лилков: Предлагаме гражданите, които живеят в „Синя зона”, да имат възможност да паркират в нея на територията на целия район, в който си имат постоянен или настоящ адрес. Най-просто казано, ако живеете в район „Средец” - да имате право с този стикер, който са ви дали от „Паркинги и гаражи”, да паркирате в синята зона на целия район. Срещу наредбата за „преференциално паркиране” вече има и заведено дело в Софийски градски съд. Д-р Мирослав Ненков е сред противниците й. Мирослав Ненков: Това преференциално паркиране, някой гений го е измислил, че е преференциално, защото то не е. Вече мина първото заседание. Съдът счете, че има основания, с които ние искаме да оборим тази крайно несправедлива и дори дискриминационна наредба, и даде ход на делото. До седмица, седмица и нещо, ще има вече резултат. И още една идея на столичните общинари от ДСБ. Според тях задължително трябва да се въведе ограничението местата за служебен абонамент на една улица да не са повече от 10% от общия брой на местата за паркиране на нея. Вили Лилков: В стремежа си да печели много пари, фирма „Паркинги и гаражи” увеличи дотам броя на местата със служебен абонамент, че на улици като „Узунджовска” или „Уилям Гладстон”, броят им вече е около 40-50% от общия брой на паркоместата.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 59 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter