Home arrow Новини arrow Новини от България arrow Новини от България arrow Има среща, няма среща? Или епизод пореден от сагата „Станишев-Борисов”
Има среща, няма среща? Или епизод пореден от сагата „Станишев-Борисов”
23 март 2009 в 01:24

Теодора Каролеева www.novinite.com
Поредният епизод от сагата „Станишев-Борисов” се разигра тази вечер. След като към 17:00 часа премиерът покани кмета да участва във вторник в икономически дебат в предаването „Референдум” по БНТ1, а малко по-късно Борисов призова Станишев да се срещнат още тази вечер в 20:00 часа пред Министерски съвет, двамата така и не се видяха. Още преди уречения час на срещата министър-председателят разпрати до медиите съобщение, в което обяви, че не приема предложението на столичния градоначалник.

 Той от своя страна точно в 20:00 часа пристигна на „Дондуков” № 1, а след като разбра, че премиерът го няма, го нарече „страхливец”. Веднага след като слезе от автомобила си, Борисов се насочи към входа на Министерски съвет. Там го посрещна охраната. Кметът любезно обясни, че търси премиера, а след като разбра, че го няма, се извини за безпокойството на дежурния. Пред десетките журналисти Бойко Борисов обясни, че иска дебатът между него и Станишев да се проведе пред всички медии, пред цялото общество. „Аз на няколко пъти му казах: Търся те, искам да говорим в твоя кабинет”, поясни кметът. Той увери, че е избрал срещата да се проведе в кабинета на министър-председателя, за да му бъде по-уютно на Станишев. „На неговия стол да си седи и да ми зададе всички въпроси, които иска”, посочи столичният градоначалник. Той също имал какво да пита премиера. Щял да му зададе следните въпроси: „ Защо над 3 милиарда ни бяха блокирани за водоснабдяване и канализация, защо 440 милиона безвъзвратно загубихме?”. По повод отправената му покана от Станишев за дебат в предаването „Референдум” на БНТ1, кметът посочи: „Той не може да определя кой къде да ходи и какво да прави. До такава степен се е върнал във времето на баща си и на Политбюро, че определя държавната телевизия като негова за място на дебата. „Тя негова ли е, че да ми посочва, че там трябва да се явя”, попита Борисов. Той помоли още Станишев да престане с „тези селски номера”. Помоли евтините ПР-и, на които по думите му премиерът плаща много пари, да спрат да го изкарват по-страхлив, а него по-куражлия. „Неговите щабове са разчели всичко, без това, че аз съм безстрашен човек. Все пак аз съм израснал в „Банкя” на улицата и много пъти съм бил в тежка битка. Тогава, когато той се е возил с „Мерцедес” без номер отпред на училище, аз се биех с чантата на гърба от нас до училището и обратно”, каза кметът.

На въпрос на Дарик защо не се обади лично на Станишев, да го попита защо не е приел поканата му за среща, Борисов каза: „Търсете го вие”. Направиха го за смях тази вечер”, допълни още столичният кмет. Попитан колко време ще чака министър-председателя, Бойко Борисов обясни, че ще се поразходи и после може пак да се върне през Министерски съвет.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 61 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter