Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Спешно се търсят работници
Спешно се търсят работници
14 март 2009 в 15:59

През май 2007 г. стана ясно, че "Хенкел" ще започне производство на строителни смеси в България и за много кратко време - месец и половина, трябваше да се назначат около 60 служители. Заводът на "Хенкел" е в с. Мировяне, близо до Нови Искър, следователно и необходимите хора трябваше да са от региона. Търсехме предимно работници. Въпреки че не изисквахме висше образование, кандидатите трябваше да имат определени знания и умения заради работата с машини. Освен това позициите, за които търсехме хора, бяха около 15 и всяка една от тях имаше различни специфични характеристики. През юли трябваше да сме сформирали ключовия екип, който да отиде на обучение в завода ни в Румъния, след което да се върне и да обучи останалия персонал в предприятието.

Имахме много кратки срокове, за да назначим хората, и знаехме, че ако не намерим подходящите кандидати, производството няма да тръгне. А не тръгнеше ли производството, компанията щеше да загуби пари и загубите щяха да се дължат на отдел "Човешки ресурси".

Трябваше да действаме бързо и ефективно, така че информацията да достигне до жителите и да привлече адекватни кандидатури.

Какво направихме

Предприехме една много масирана кампания. Публикувахме обяви във всекидневници. Направихме листовки с обявите и ги разпространихме в целия район на Нови Искър. Разлепихме плакати с обявите навсякъде в региона. Свързахме се с кметовете на Мировяне и на Нови Искър, за да ни посочат местата, където се събират хора - на спирки, пред магазини. Най-ефективният начин за комуникация се оказаха разлепените обяви по стълбовете и пред магазините.

Определихме човек в самия завод, който да посреща заинтересованите хора, които отиваха да питат за работата на място. Колегата в завода имаше длъжностните характеристики, знаеше необходимата бройка и интервюираше на място. Много от кандидатите нямаха CV-та, затова бяхме подготвили готови формуляри за попълване.

След месец упорита работа успяхме да назначим 50 човека. Всяка седмица правехме срещи и отчитахме докъде сме стигнали. Имахме таблица с позициите, колко трябва да имаме, колко имаме в момента, колко ни остават и какви мерки взимаме, за да достигнем до необходимите ни хора. Изпращането на наш служител в завода се оказа голям плюс. Това се оказа и работещият вариант.


------------------------
* Авторката е мениджър "Човешки ресурси" в "Хенкел България". http://www.karieri.bg


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 28 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter