Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Заринати с боклуци кофи в цяла София
Заринати с боклуци кофи в цяла София
9 март 2009 в 14:08

Много от улиците на София, включително и в централните райони, през уикенда останаха еднопосочни заради купищата боклуци по тях. Това стана след поредния рунд на размяна на реплики между концесионера "Новера" и столичната община. Днес Столичният общински съвет ще заседава извънредно, като единствената точка е развалянето на концесията за боклука.

Кметът Бойко Борисов съобщи, че общината ще се заеме сама с почистването, като създаде общинско предприятие. Вчера от ДСБ изразиха подкрепа за идеята на кмета, а Атанас Атанасов съобщи, че "с оглед на бъдещо дясноцентристко управление в страната считаме, че трябва да си взаимодействаме и в Столична община”.


Самият Борисов обясни, че скоро ще стане на 50 години и не е позволявал на никого да му извива ръцете, затова няма да позволи и на "Новера". Той съзря и политически момент в кризата, като обвини БСП, че използва ситуацията, за да трупа политически активи.


Репортерска проверка на "Новинар" установи вчера, че целият център на града, малките улички около "Солунска" и "Кърниградска", както и ул. "Раковски" са буквално заринати с боклук. Има автомобили, които са затрупани с отпадъци и почти не се виждат. На улиците стоят и огромните кашони, които магазините струпват на паважа. Десетки смутени столичани негодуваха срещу неразборията и смрадта.


Ако Столичният общински съвет гласува прекратяване на концесионния договор с „Новера”, фирмите, които ще извършват сметосъбирането на София, са „Титан” за районите "Лозенец", "Искър", Студентски град, "Изгрев", "Слатина", "Сердика", "Илинден", Панчарево и Банкя, „Чистота - Искър” за районите "Оборище", "Възраждане", "Подуяне", Нови Искър, Кремиковци, "Надежда", "Красна поляна". Районите "Връбница" и "Красно село" се почистват отделно от фирмите „Заубермахер” и „Алара”.


Кметът заяви, че е подал сигнал до главния прокурор Борис Велчев, че с действията си "Новера" застрашава здравето и живота на софиянци. Градският прокурор Николай Кокинов вече е образувал предварително производство. "Новера" спря да чисти заради неизплатените задължения от страна на общината.


„Към днешна дата Столична община е изплатила това, което дължи на „Новера” за януари, а днес вече сме 8 март. Столична община не е изплатила лихвите, които ни дължи по тези суми и не е изплатила аванса за този месец”, оплака се вчера Димитър Димитров, който е говорител на дружеството.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 39 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter