Home arrow Хоби arrow градината arrow градината arrow Как да запазите подарените букети по-дълго
Как да запазите подарените букети по-дълго
7 март 2009 в 15:58

Когато Ви подарят букет, Вие искате да запазите цветята свежи възможно най-дълго време. Едни от най-често подаряваните цветя са рози, гербер, лилиум. Ето няколко идеи как може да съхраните тяхната красота и да им се радвате дни наред.

1. Почистете листата на розите и лилума, които ще бъдат потопени във водата.
2. Отрежете с нож или ножица около 2 сантиметра от стеблото, докато държите цветата под течаща вода.
3. Не позволявайте на отрязания край да изсъхне, а веднага го потопете във вазата или в друг съд, докато подготвите всички цветя. За предпочитане е съдът да е дълбок и да е пълен с хладка към топла вода. Ако имате възможност оставете цветята в тъмна хладна стая за 2-3 часа, преди да почнете да ги подреждате във ваза.
4. Може да сложите във водата специален консервант за цветя. Така Вашият букет ще издържи по-дълго време във вазата. Избягвайте използването на вода, преминала през филтър за омекотяване на водата.
5. Температурата е ключът към продължителността на живот на цветята. Дръжте цветята в по-хладна част на стаята и на непряка слънчева светлина.
6. Поувяхналата роза може да бъде съживена като я потопите цялата в голям съд с вода. Оставете я така около 30-60 минути. За това време розата ще абсорбира достатъчно вода, за да се самозапаси. След това с ножица или нож отрежете около 1-2 см. от дръжката.
7. Розата, гербера и лилиума са „жадни” цветя. Важно е да следите нивото на вода във вазата и да я допълвате често. Сменяйте изцяло водата на 1-2 дена.
8. Лилиумът има много тичинки с цветен прашец. Добре е, като се отвори цвета, те да се премахват. Така ще удължите живота на цветето, а и ще избегнете нежелани петна. Ако попадне прашец върху дрехите или мебелите ви, не се опитвайте да го чистите с ръка. Направете това със суха кърпа или по-твърда четка.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 51 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter