Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow 2500 лв. глоба, ако друсаш сватбарско хоро на площада
2500 лв. глоба, ако друсаш сватбарско хоро на площада
24 февруари 2009 в 12:07

No ImageМладоженци и гости ще танцуват на улицата с разрешение на кмета. До 2500 лв. глоба ще плащат всички младоженци в София, които друсат сватбарски хора на площада или черпят с уиски на улицата. Това предвиждат последните промени в Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, които трябва да бъдат гласувани от градския парламент до няколко седмици. 

"Забраната на тържествата на открито цели ограничаване на шума и осигуряване на спокойствието на гражданите. Въвеждаме тази мярка за първи път, тъй като зачестяват оплакванията на столичани. В крайните квартали, например Бусманци младоженци от ромски произход си преграждат улицата и си изкарват масите там", обясни пред "Монитор" юрист от екипа на зам.-кмета Юлия Ненкова, който участва в писането на наредбата. По думите му стана ясно, че двойките, които искат да се оженят на открито, трябва да искат разрешение от районния кмет. Според Наредбата за местните данъци и такси венчавка под небето вместо в обреден дом сNo Imageтрува 240 лв. 

Шумните кръчми и ресторантите в столичните квартали трябва да се намират до 30 метра отстояние от жилищните блокове и да работят най-много до 22 часа, пише още в нормативния акт. Глобата за удължаване на работното време е 5000 лв. При регистриране на повече от две нарушения на година районните кметове могат да затварят заведенията, стана ясно по време на заседанието на инженерна комисия на "Московска" 33 вчера, където наредбата беше обсъдена. Юристите в общината обаче обясниха, че ограниченията за работното време важат само ако инспекторите от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) са измерили нивата на шума, които са над нормата. 

"Проблемът е, че ние, районните кметове - нямаме никакви правомощия и не можем да упражняваме контрол. Как да обясня на хората, които всеки ден внасят жалби, че според РИОКОЗ шумът е в норма", коментира кметът на район "Лозенец" Прошко Прошков (ДСБ) по време на заседанието. 

Кръчмите на партера на кооперациите също ще бъдат отворени до 22 часа. За удължаване на работното време собствениците ще искат разрешение на 50%+1 от живеещите в сградата. Новата наредба предвижда 2500 лв. глоба за хвърляне на димящ фас в кофа за боклук, форсиране на двигател на автомобил при тръгване и пеене по улиците. (Монитор)


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 39 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter