Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Surprizestudio
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow Градския транспорт пред стачка заради частни превозвачи
Градския транспорт пред стачка заради частни превозвачи
23 февруари 2009 в 14:58

Синдикатите от градския транспорт в София искат спешна среща с кмета Бойко Борисов, стана ясно след съвместно заседание днес на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" от "Столичен автотранспорт" и от "Столичен електротранспорт". Паралелно с това се готвят за стачка.

В края на м.г., когато пак обявиха протести с искания за по-високи заплати, което и постигнаха, синдикатите поставиха условие да не влизат и частни превозвачи в столичния градски транспорт.

От организациите са подготвили писмо до Борисов срещу влизането на частния превозвач "Карат С" за част от 16-те линии от градския транспорт, включени във втория пакет от конкурса за отдаване на 49 линии от градския транспорт на частни превозвачи.

Според синдикалисти от 1 март спечелилата фирма "Карат С" започва превоз по няколко линии от втория пакет. Паралелно с исканата среща с кмета синдикалните организации започват подготовката на ефективни стачни действия, каза още Христов. Първоначално - в едночасова предупредителна стачка, а след това - в ефективна.

В приетата годишна транспортна задача на Столичната община тази година бяха добавени 12 млн. лева, три от които са за заплащането на транспортната задача на "Метрополитен" за движението на влакчетата от станция "Младост 1" до станция "Национален стадион" от началото на май, а останалите - за доплащането на разликата между цените за километър, по които сега вози "Столичен електротранспорт" и тези, на които ще возят "Карат С".
Общо за транспорт парите са 101 млн. лева, което е едно от най-големите увеличения.

Цената на километър за "Карат С" е 3,52 лв., с близо лев повече от тези, по които се плаща на  общинския градски транспорт.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 63 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter