Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow "ИЗОЛА ПЕТРОВ" ЕООД ще отстранява производствените миризми чрез екоинсталация
"ИЗОЛА ПЕТРОВ" ЕООД ще отстранява производствените миризми чрез екоинсталация
23 февруари 2009 в 02:44

No ImageЗапочнало е изграждането на инсталация за обезмирисяване на всички технологични съоръжения в предприятието за производство на битумни керемиди „Изола Петров” ЕООД, установи проверка на РИОСВ - София в с. Чепинци, район Нови Искър. Това съобщи пресслужбата на еко-инспекцията.

Проверката е във връзка с дадено от РИОСВ – София на ръководството на фирмата предписание за намиране на техническо решение за ограничаване разпространението на миризми извън територията на предприятието. При проверката е констатирано, че се изграждат локални аспирации над технологичните съоръжения. Предвижда се газовете от тези аспирации да се отвеждат за изгаряне в горивна камера, която работи с природен газ, с цел преустановяване разпространението на миризми.

С писмо, ръководството на «Изола Петров» ЕООД уведоми столичната екоинспекция, че от 5 декември 2008 г. спира производствения процес в предприятието с цел изграждане на обезмирисителна инсталация. За установени миризми, извън границите на работната площадка, на предприятието е наложена текуща ежемесечна санкция в размер на 840.00 лв.

Във връзка с подадена петиция от инициативния комитет на с. Чепинци до Софийска градска прокуратура /СГП/, относно разпространението на миризми от производствената дейност на „Изола Петров” ЕООД, РИОСВ – София получи официално писмо от СГП, в което се казва, че „Министерството на околната среда и водите, както и неговото регионално подразделение РИОСВ – София, в рамките на своята компетентност са предприели и предприемат всички законови мерки с цел предотвратяване замърсяването на околната среда от производствената дейност на „Изола Петров” ЕООД.” СГП прекратява преписката образувана по повод петицията на жителите на с. Чепинци, пише още в постановлението. Banker


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Мебелна фабрика "Братя Н"Мебели УНИКАТИ
* Братя Н *
Нови Искър.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 56 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter