Home arrow спорт arrow Футбол arrow футбол arrow ФК Нови Искър
ФК Нови Искър
22 февруари 2009 в 14:08

Футболен клуб Нови ИскърФК Нови Искър
Официален сайт:
http://fc-noviiskar2005.dir.bg/
Основан е през 1945 г. под името "Искър". През 1968 г. е преименуван на "Юрий Гагарин". От 1974 до 1989 г. отново се нарича "Искър". След това до 1993 г. се казва "Дружба" (Нови Искър). От есента на 1993 г. се нарича "Нови Искър". Най-големия си успех отбора постига през 1996/97 когато достига до осминафинал за Купата на България, тогава са отстранени на 1/32-финала Чардафон (Габрово) с 3:2 след продължения (резултата в редовното време е 2:2) и на шестнайсетинафинала Етър с 5:4 след дузпи (резултата в редовното време и продълженията е 2:2).

На осминафинала обаче непреодолимо препятствие се оказва силния тогава отбор на Марица (Пловдив). Играе се на разменено гостуване и в първия мач Марица побеждава с 4:0, а реванша завършва наравно 2:2. През 1998 г. отбора е преименуван на "Локомотив 98". На следващата година завършва на 3 място в Югозападната „В“ група. През 2001/02 за втори път достига до шестнайсетинафинал за купата, като този път е отстранен от Локомотив (Пловдив) с 0:2. На следващата година обаче отпадна от "В"група и бе преименуван на "Зебра 98". В момента участва в първенството на „А“ ОФГ-София-град и се бори за влизане във "В"група. Играе домакинските си мачове на стадиона в кв. Курило, с капацитет 4000 зрители. Основните цветове на отбора са бяло и черно Сайт на Футболен клуб Нови Искър / нов сайт http://fc-noviiskar2005.dir.bg/


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 87 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter