Home
добре дошли!
Община
Образование
Търговия
Индустрия
Новини
Хоби
FAQs
Links
спорт
Услуги
обяви
История
Технологии
Транспорт
Финанси
Празници
Култура
Календар
Архив
Религия
Галерия
ДПБ Св. Ив. Рилски
Локомотив София
ГПК
Фотогалерия
Surprizestudio
Агенция за траурни услуги и ритуали - Кратос
архив
Свързани елементи
Home arrow Новини arrow Новини от района arrow Новини от района arrow МВР разследва далавери в столичния КАТ
МВР разследва далавери в столичния КАТ
16 февруари 2009 в 14:31

Инспекторатът на МВР проверява столичния КАТ заради корупция. Там продължават далаверите, заради които беше уволнен и осъден условно бившият му шеф Илия Илиев. Тази седмица трябва да приключи пълната ревизия, назначена заради съмнения за тежки нарушения.

"Не са отстранени констатираните нарушения още при предишния скандал. Практиките отпреди 2 години явно продължават", обясниха запознати с проверката на Инспектората на МВР. Резултатите от ревизията трябва да са готови до дни, когато ще стане ясно и какви ще са последствията за сегашното ръководство.
Поводът за ревизията на КАТ в София е сигнал на гражданин от 15 януари. Той е казал в ефира на Би Ти Ви, че автомобили получавали регистрационни номера срещу 120 лева, докато официално КАТ не работи заради пореден проблем с компютърната система. От МВР засега не казват какви точно нарушения са констатирали инспекторите. Факт е обаче, че всеки месец от столичния КАТ се оплакват от проблеми със сървъра и уж спират работа за по няколко часа.
Само преди 2 години антимафиоти от бившата ГДБОП разкриха мащабна корупционна схема, в която бяха замесени тогавашният шеф на столичния КАТ Илиев Илиев и синът му Нестор Несторов. Разследването установи, че групата на Несторов е преустроила над 200 луксозни автмобила в "баничарки" за разнос на стоки или в 7-местни коли. В първия случай махали седалки и слагали преграда, за да бъде регистрирана лимузината като товарна. Във втория случай слагали допълнителни седалки, за да се регистрира луксозното возило с 6+1 седалки. И в двата случая мита не се плащат. После МВР издаде наредба за регистрация на автомобилите, която забрани напълно преустройствата. Групата беше обвинена още, че е уреждала срещу заплащане бърза регистрация и номера с щастливи числа.
Докато течеше скандалът, срещу уволнения началник на софийския КАТ започна друго дело. Илия Илиев беше обвинен, а после и осъден за това, че е съдействал да не бъдат образувани дела срещу 11 заловени пияни шофьори. В началото на тази година Илиев беше окончателно осъден от Върховния касационен съд на две и половина години условно.


Вашият коментар

Моля, влезте в профила си или се регистрирайте за да добавите коментар

<Previous   Next>
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013
СТАРТИРА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ ПО „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ПО ПЧЕЛАРСТВО ЗА ТРИГОДИШНИЯ ПЕРИОД 2011-2013Г.

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 162 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter