Home arrow Новини arrow Новини от България
Млади ротарианци организират кампанията “Купи и дари”
6 декември 2009 в 03:33

Младите български ротарианци от “Ротаракт” (младежката организация на “Ротари клуб”) организират за трети пореден път у нас благотворителната кампания “Купи и дари".

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...
Димитровден
26 окомври 2009 в 10:05

Поверието гласи,  че днес небето се отваря, чакаме първия сняг.
Днес православната църква почита паметта на св. великомъченик Димитър. Той е роден през ІІІ в. Като управител на Солун открито изповядвал християнската вяра.

Заради нея той е хвърлен в тъмница и убит с копия от езичниците на император Галерий на 26 октомври 306 г. и канонизиран от източноправославната църква. 

В иконографията се изобразява като светец конник, който язди на червен кон, а в ръка държи копието си, с което убива военачалника Лий.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...
Днес е християнският празник Успение Богородично
16 август 2009 в 03:18

Празникът се чества и на изток, и на запад като знак, потвърждение, доказателство за човешката природа на Исус Христос

Днес е църковен празника и на църквата в кв. Курило. В чест на Христовата майка в двора на църквата се събират много богомолци и се дава курбан. Свещенника на енорията  Отец Георги извършва богослужение в чест на празника.

Един от най-големите християнски празници е 15 август. На Изток той се нарича Успение Богородично, а на Запад - Възнесение с тяло на Дева Мария.
Общото между двата начина на честване на празника е, че Успение Богородично е изключителен знак, потвърждение, доказателство за човешката природа на Исус Христос.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...
Учредиха политическа партия "Другата България"
23 март 2009 в 01:36

dariknews.bg / Шестстотин и двадесет делегати – включително и българи, живеещи в чужбина се събраха на учредителното събрание на политическа партия "Другата България" в столичния хотел "Кемпински-Зографски". Председателят на инициативния комитет Божидар Томалевски откри учредителното събрание и приветства участниците, като отбеляза че идеята за създаването на партията е възникнала преди осем години.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...
Има среща, няма среща? Или епизод пореден от сагата „Станишев-Борисов”
23 март 2009 в 01:24

Теодора Каролеева www.novinite.com
Поредният епизод от сагата „Станишев-Борисов” се разигра тази вечер. След като към 17:00 часа премиерът покани кмета да участва във вторник в икономически дебат в предаването „Референдум” по БНТ1, а малко по-късно Борисов призова Станишев да се срещнат още тази вечер в 20:00 часа пред Министерски съвет, двамата така и не се видяха. Още преди уречения час на срещата министър-председателят разпрати до медиите съобщение, в което обяви, че не приема предложението на столичния градоначалник.

Напиши коментар (0 comments)
Целият текст...
<< Start < Previous 1 2 3 4 5 Next > End >>

Results 10 - 18 of 40
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 164 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter