Home arrow История arrow Феномени
Феномени
Гробницата на прочутия цар на Юдея свидетелства за неговата жестокост и гений.
14 януари 2010 в 04:31

На около 13 км южно от Йерусалим, където последните недорасли маслини и каменисти царевичаци отстъпват пред голата Юдейска пустиня, внезапно изниква стръмен конус с отрязан връх, подобен на малък вулкан. Това е Иродионът, едно от величествените архитектурни творения на Ирод Велики, цар на Юдея, който превърнал ниския хълм във внушителен белокаменен мемориал и го заобиколил с дворци за отмора, плискащи се басейни и терасирани градини. Проницателен и великодушен владетел, блестящ военачалник и един от най-изкусните и дейните строители на древния свят, Ирод повел царството си към ново благополучие и могъщество. Само че днес той е познат най-вече като лукавия и жесток монарх от Евангелие от Матея, който изклал всички младенци във Витлеем в неуспешен опит да убие новородения Исус, който според предсказанието щял да стане Цар на евреите.

Целият текст...
Истрадания живот на Ванга
23 март 2009 в 01:52

Пълна картина на истрадания живот на Ванга, разказана от племеницата Красимира Стоянова
Ванга е родена на 31 януари 1911 година в град Струмица, Югославия, в семейството на дребни земеделци. От баща си наследява физическата издръжливост, чувството за справедливост и любов към онеправданите, а от майка си - веселия характер, отношението към ред и чистота, издигнати от нея в култ.

Целият текст...
Предсказанията на Ванга
30 ноември 1999 в 00:00

Това е само част от предсказанията на пророчицата Ванга . . .

1941- II Световна война

"Ще дойде време, ще има война, държава ще се обяви срещу държави, ще мине със железо, свет ще победи, ще загуби войната..."
"Скоро светът ще се обърка и много народ ще се изгуби... След една година ще има война. Съберете пари и дайте курбан на църквата "Св. Петнайсет мъченици", за да се запази градът (Струмица) от разрушения."

Целият текст...
случайна снимка!
 
Обяви

Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър
Нов мобилен център на ЕКОНТ в Нови Искър

Уважаеми клиенти, 
Куриерска Компанията Еконт включи в системата си от мобилни офиси две нови пощенски станции на колела. Те обслужват пратки от/до адрес на клиент, приемат куриерски и пощенски пратки от/до офис, парични преводи и ще са Ви полезни с пълния списък от услуги и допълнителни опции, които всеки офис на Еконт предлага.

Целият текст...
ДФ Земеделие

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
Ще бъде отпускан
ЦЕЛЕВИ КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МИНЕРАЛЕН ТОР  И  СЕМАНА

Целият текст...

РЕКЛАМА
 

seo google

. . . . 45 guests online
Търси в следните
категории (eng)
Изкуство
Бизнес
Компютри
Игри
Здраве
За дома
Новини
Отмора
Референции
Регионални
Наука/техника
Магазини
Общество
Спорт

Google PageRank Checker All rights reserved by Veskoni © 2009-2012 Tyxo.bg counter